Beeldhouwwerken

 

Sculpturen zijn een mooie kamerdecoratie en worden altijd met plezier gekocht. De prijs is afhankelijk van het type sculptuur en de kunstenaar. Het is voor een leek onmogelijk om een ​​geërfd of verworven beeld goed te beoordelen. Het Kost-Baar team zal dit voor u doen. Wij beoordelen het gepresenteerde beeld vrijblijvend tegen een marktprijs. Een aankoop van onze kant behoort ook tot de mogelijkheden.

De “oude Fritz” in nikkel, Zilver- uitgezet op een marmeren voet

Marmeren sculpturen
Marmer werd in de oudheid vooral gebruikt voor het maken van kunstwerken. Geologisch gezien is deze natuursteen veel harder dan de andere steensoorten. Marmer is erg stevig, maar heeft toch een fijnkorrelige structuur die gemakkelijk te bewerken is. Het beeld is fijn en gedetailleerd uit te werken. Daarnaast heeft de steen het vermogen om zeer goed te gepolijst te worden. Deze eigenschappen lenen zich uitstekend voor het maken van sculpturen.
Sculpturen vertellen ons over de geschiedenis. In de oudheid waren bijna alle kunstwerken opgedragen aan bepaalde filosofen, heersers of historische gebeurtenissen. Marmer vindt zijn toepassing verder in architectuur. Marmer is zeer veelzijdig qua kleurvariatie. Marmer gemaakt van pure kalksteen is wit en daarom natuurlijk erg populair en gewild omdat het er meestal esthetischer uitziet. IJzeroxide-onzuiverheden in de kalksteen veroorzaken een oranje, gele, rood / roze kleurzweem. Kleimineralen geven een grijze tint. Marmer kan zelfs zwart zijn als er bitumineuze materialen in de kalksteen zitten.
Op dit punt wordt een van de beroemdste beeldhouwers uit de Duitse geschiedenis gepresenteerd. Arno Breker, geboren op 19 juni 1900 te Elberfeld (district Wuppertal), overleden op 13 februari 1991 te Düsseldorf.​ Arno Breker was vanaf 1934 een van de meest vooraanstaande kunstenaars van de nationaal-socialistische staat. Dankzij zijn talent en ingenieus vermogen om het volmaakte in mensen in zijn sculpturen naar boven te halen, werd hij al snel de belangrijkste beeldhouwer in de staat. De samenwerking met de sterarchitect Albert Speer bezorgde hem wereldwijde bekendheid. Hij kreeg de opdracht om de sculpturale decoraties te maken voor het ontwerp van de hoofdstad Berlijn. Na het nazi-tijdperk legde de kunstenaar zich vooral toe op het ontwerpen van portretbustes.
Kunst van Arno Breker is gewild bij internationale verzamelaars en die kopen ze graag. Heeft u een mooi kunstwerk van Breker dat u graag wilt verkopen? Neem gerust contact met ons op, het Kost-Baar team helpt u graag verder!
De bustes van Arno Breker boeien de kijker met hun ongelooflijk reële weergave van de details. Bijvoorbeeld het portret van Richard Wagner. De buste is 19,5 cm hoog en gemaakt van marmer. In totaal creëerde Arno Breker drie verschillende Wagner-bustes, die internationaal worden erkend als de beroemdste portretten van de kunstenaar. Veel exemplaren van Carrara-marmer en brons worden tentoongesteld in de festivalstad Bayreuth, waar de kunstenaar portretbustes van Cosima Wagner en Franz Liszt ontwierp.