Koraal

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Koraal was in de oudheid al een populair sieraad. De koraalsieraden waren alleen betaalbaar voor de hogere klassen van de samenleving en straalden hun rijkdom uit. Tegenwoordig is het koraal een veelgebruikt product en wordt het door juweliers vaak gebruikt als organische edelsteen. Heeft u antieke koraal sieraden geërfd en bent u op zoek naar een expert die de prijs voor u kan bepalen? Wilt u het goede stuk laten taxeren en misschien verkopen? Het team van Kost-Baar helpt u graag verder. Bij Kost-Baar kunt u uw koraalsieraden vrijblijvend en kosteloos laten taxeren en eventueel verkopen.

Zoals eerder vermeld is het koraal een organische edelsteen en het is gemaakt van koraalstokken. Deze koraalvoorraden zijn in feite kalksteenstructuren van kleine mariene poliepen. Deze poliepen leven in symbiose met bepaalde algen. Poliepen leveren mineralen, in ruil daarvoor zorgen de algen voor zuurstof. Koralen groeien in schoon water, ze zijn te vinden tot een diepte van 300 meter. Talrijke afzonderlijke dieren, de poliepen, scheiden een kalksubstantie af en bouwen geleidelijk een geraamte op. Er zijn ongeveer 2500 verschillende koraalsoorten bekend, waarvan er slechts enkele geschikt zijn voor de vervaardiging van juwelen. De meeste soorten zijn gewoon te broos en poreus.

De meest populaire soorten koraal 

Sardegna en Sciacca Mediterraans
Dit kostbare koraal is het meest waardevolle van alle soorten, het is bijzonder geschikt voor het maken van sieraden. De koraalsieraden komen goed tot hun recht dankzij de mooie, rijke kleur. Het koraal groeit in de Middellandse Zee, de aangrenzende oostelijke Atlantische Oceaan en aan de kusten van Portugal en Marokko. Het is ook te vinden voor de kust van Japan. Het groeit op een diepte van ongeveer 250 tot 300 meter. De winning van dit kostbare koraal wordt streng bewaakt zodat deze soort in onze zeeën behouden blijft. Hij groeit of liever bouwt slechts kleine takken op waaruit goede bollen kunnen worden gesneden; echter niet groter dan 12 millimeter in diameter. In de natuur ziet het koraal er dof uit, alleen door slijpen en polijsten krijgt het zijn mooie glans. Het mediterrane koraal heeft een betrekkelijk fijne tint, variërend van middel- tot donkerrood. Vooral het donkerrode koraal is waardevol, omdat het ook zeldzaam is. Mediterraan koraal heeft geen witte vlekken en nauwelijks aders. Het is de eerste bewezen koraalsoort die reeds in de oudheid werd verwerkt tot sieraden. Mediterraan koraal wordt gekenmerkt door zijn fijne structuur en verschillende kleurintensiteit. Zo is bijvoorbeeld het Sardegna-koraal, dat aan de kust van Sardinië groeit, bijzonder dieprood. Dit koraal kan vandaag de dag nog steeds worden bevist, onder streng toezicht.
Het Sciacca-koraal, ook zalmkoraal genoemd, is vandaag volledig verdwenen. Deze koraalsoort werd voor het eerst ontdekt in 1875 aan de kust van Sicilië. Deze ontdekking bracht een hausse in de koraalindustrie teweeg, met als gevolg dat de voorraden tegen 1915 volledig waren uitgeput. Het koraal wordt gekenmerkt door zijn onmiskenbare, ietwat licht naar oranje neigende, kleur. Koraaljuwelen uit de latere 19e eeuw werden hoofdzakelijk met dit koraal gemaakt. U hebt de term engelenhuidkoraal zeker al eens gehoord, dit bleekroze “Pelle d’angelo koraal” komt niet meer voor in de Middellandse Zee. Koraalsieraden gemaakt van engelenhuidkoraal werden vooral aan het eind van de 19e eeuw vervaardigd en zijn een echte zeldzaamheid.

Corallium Secundum-Momo Koraal
Deze variëteit wordt gekenmerkt door haar grootte en witte vlekken of witte korrel. Het Momo koraal wordt gevonden in de Stille Oceaan. Het koraal heeft een breed scala aan kleuren, van een middelrode tint tot oranje of tot een lichte roze tint. Deze koraalsoort is de meest voorkomende. Grote takken maken het mogelijk om grotere kralen of juwelen te slijpen. Het Momo koraal wordt het meest gebruikt voor het maken van juwelen.

Schuimkoraal
Het schuimkoraal is de meest betaalbare koraal sieraden. De wortels van het momo-koraal worden schuimkoralen genoemd. De wortels zitten in het zand of gesteente en worden gemakkelijk afgebroken. Het is poreus en meestal gekleurd. Het schuimkoraal kan ook worden verfijnd in verschillende kleuren. Het is een goedkoop alternatief voor een echt koraal en voor iedereen betaalbaar.

Door de klimaatverandering en de vervuiling van de zee door plastic ect, worden koraalriffen steeds zeldzamer. Een tijd lang werd het koraal niet goed ontgonnen met behulp van sleepnetten, met als gevolg dat vele koraalriffen gewoon kapot gingen. De koralen worden onder strikte voorwaarden ontgonnen en zijn onderworpen aan een vast verwijderingsquotum, zodat zij niet op de rand van uitsterven komen te staan.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

2 + 15 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS