Antieke koraaljuwelen

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Antieke koraaljuwelen 

In de oudheid werden aan het koraal magische krachten toegeschreven. Dat zou bescherming moeten bieden tegen wezens en zwarte magie. In de Griekse mythologie wordt de oorsprong van het koraal op een heel bijzondere manier beschreven. Toen de Griekse held Perseus het hoofd van Medusa in de zee gooide, veranderde haar bloed in koraal.

Koraaljuwelen zijn altijd exotisch en extravagant geweest en hebben mensen altijd gefascineerd. In de oudheid werden koraalsieraden ook beschouwd als een geluksbrenger, het moest dienen als bescherming tegen blikseminslagen en om ziekte en misvorming te voorkomen. Al in het vroege christendom werden rozenkransen gemaakt van koraal. Het koraal moet met name kinderen beschermen tegen ongeluk, daarom worden er bij de geboorte kleine koraalkettingen gegeven. Veel oude schilderijen vertonen kleine kinderen met een koraal ketting , zoals het schilderij van Peter Paul Rubens “De zoon van Nicolaas met een parelsnoer”.
Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw,  werd de koraal industrie booming. In 1875 werden er nieuwe koraalriffen voor de kust van Sicilië ontdekt. Het koraal werd gekenmerkt door zijn onmiskenbare, naar oranje neigende lichtkleur. Dit fascineerde de sieradenindustrie en bijna alle sieraden zouden van dit koraal, Sciacca koraal (ook wel zalm koraal genoemd) gemaakt gaan worden.

Menig overgrootmoeder zou koraaljuwelen kunnen hebben, dus het is de moeite waard om door de oude juwelendoosjes te kijken. U bent van harte welkom om te uw antieke koraal sieraden te presenteren bij Kost-Baar . Wij bieden u vrijblijvende, gratis expertise en doen u een koopbod.

Op de foto ziet u een antieke set uit de Italiaanse Sciacca koraalset met een camee, gefacetteerd geslepen, rond 1880. Deze set is werkelijk een indrukwekkend getuigenis uit een ander tijdperk. De buitengewone facetverwerking werd alleen met de hand gerealiseerd. Elegante sloten met camee zijn gezet in 18-karaats goud. De edelsteen toont waarschijnlijk de buste van de godin Flora. Een belangrijke godheid in de oudheid die slijpers van de koralen graag als model nemen. De ketting bestaat uit drie rijen die worden geslepen en geregen tot gefacetteerde trommels. De oorbellen werden eenvoudiger verwerkt, hiervoor werd het momo-koraal gebruikt. Aan elke oorhaak was een ronde koraalkraal bevestigd, de hangers werden tot een druppelvorm geslepen. De buitengewone natuurlijke vorm en de intense kleur van het koraal is altijd een object van verlangen geweest en is door alle eeuwen heen verwerkt tot prachtige sieraden.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

5 + 8 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS