Antieke koraaljuwelen

Aankoop categorie: Bloedkoraal

Antieke koraaljuwelen 

In de oudheid werden aan het koraal magische krachten toegeschreven. Dat zou bescherming moeten bieden tegen wezens en zwarte magie. In de Griekse mythologie wordt de oorsprong van het koraal op een heel bijzondere manier beschreven. Toen de Griekse held Perseus het hoofd van Medusa in de zee gooide, veranderde haar bloed in koraal.

Koraaljuwelen zijn altijd exotisch en extravagant geweest en hebben mensen altijd gefascineerd. In de oudheid werden koraalsieraden ook beschouwd als een geluksbrenger, het moest dienen als bescherming tegen blikseminslagen en om ziekte en misvorming te voorkomen. Al in het vroege christendom werden rozenkransen gemaakt van koraal. Het koraal moet met name kinderen beschermen tegen ongeluk, daarom worden er bij de geboorte kleine koraalkettingen gegeven. Veel oude schilderijen vertonen kleine kinderen met een koraal ketting , zoals het schilderij van Peter Paul Rubens “De zoon van Nicolaas met een parelsnoer”.
Aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw,  werd de koraal industrie booming. In 1875 werden er nieuwe koraalriffen voor de kust van Sicilië ontdekt. Het koraal werd gekenmerkt door zijn onmiskenbare, naar oranje neigende lichtkleur. Dit fascineerde de sieradenindustrie en bijna alle sieraden zouden van dit koraal, Sciacca koraal (ook wel zalm koraal genoemd) gemaakt gaan worden.

Menig overgrootmoeder zou koraaljuwelen kunnen hebben, dus het is de moeite waard om door de oude juwelendoosjes te kijken. U bent van harte welkom om te uw antieke koraal sieraden te presenteren bij Kost-Baar . Wij bieden u vrijblijvende, gratis expertise en doen u een koopbod.

Op de foto ziet u een antieke set uit de Italiaanse Sciacca koraalset met een camee, gefacetteerd geslepen, rond 1880. Deze set is werkelijk een indrukwekkend getuigenis uit een ander tijdperk. De buitengewone facetverwerking werd alleen met de hand gerealiseerd. Elegante sloten met camee zijn gezet in 18-karaats goud. De edelsteen toont waarschijnlijk de buste van de godin Flora. Een belangrijke godheid in de oudheid die slijpers van de koralen graag als model nemen. De ketting bestaat uit drie rijen die worden geslepen en geregen tot gefacetteerde trommels. De oorbellen werden eenvoudiger verwerkt, hiervoor werd het momo-koraal gebruikt. Aan elke oorhaak was een ronde koraalkraal bevestigd, de hangers werden tot een druppelvorm geslepen. De buitengewone natuurlijke vorm en de intense kleur van het koraal is altijd een object van verlangen geweest en is door alle eeuwen heen verwerkt tot prachtige sieraden.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

13 + 8 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Bloedkoraal dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS