Orthodoxe iconen

Aankoop categorie: Iconen/kunst

Heeft u een icoon geërfd? Vraagt u zich dan af wat het icoon waard is! Bent u nu op zoek naar specialisten in de aan- en verkoop van iconen? U bent in goede handen bij de Kost-Baar, onze zakenrelaties reiken o.a. tot Rusland en Griekenland, waar het orthodoxe geloof en de orthodoxe kerk zeer sterk vertegenwoordigd is. Internationale relaties helpen ons om voor u topprijzen te realiseren.
De orthodoxe kerk wordt gekenmerkt zich door veel schilderijen. Ze zijn geschilderd op houten panelen en tonen Jezus, heiligen of bepaalde scènes uit de Bijbel. Schilderijen van heiligen behandelen thema’s uit zowel het Oude en het Nieuwe Testament, en tonen, het leven van heiligen. Deze afbeeldingen worden iconen genoemd. Deze term komt uit het Grieks en betekent “beeld of gelijkenis”. De icoonschilderkunst bloeit met de oprichting van het Byzantijnse Rijk in 330 tot AD. Het schilderen van heiligen werd al snel  populair in alle sociale klassen. De kunst verspreidde zich over het hele geografische gebied van het Byzantijnse rijk en beïnvloedde alle landen. Er wordt gezegd dat de kunst van het schilderen van iconen of de hand van de iconenschilder door God wordt geleid. De iconen zijn grotendeels door de monniken geschilderd. De oudste nog bestaande exemplaren dateren uit de 4e eeuw. De meeste iconen kwamen uit Griekenland, Macedonië, Rusland, Roemenië en Cyprus.
De belangrijkste technieken voor het maken van de iconen zijn encaustiek , schilderen op hout , mozaïek zetten en houtsnijwerk. Iconen zijn vaak bedekt met messing, ijzer of zilver, de zogenaamde oklad. Goudzilver en edelstenen worden ook gebruikt bij de verwerking. Sommige iconen halen in onze tijd onbetaalbare prijzen op.
Toch is voorzichtigheid geboden; want niet alles wat blinkt is goud. Er liggen veel vervalsingen op de loer op de antiekmarkt, dus het is noodzakelijk om een ​​deskundige om advies te vragen.
Nu rijst de vraag wat de authenticiteit van een icoon kenmerkt. Op dit punt wordt de reproductiemethode genoemd. Iconen worden met de hand gemaakt, natuurgetrouw geschilderd volgens modellen, en krijgt het label ‘echt icoon’. Bij aankoop van het icoon wordt vaak een certificaat meegegeven met de aanduiding “echt icoon”. Wat echter later zorgt voor valse verwachtingen bij het verkopen. Men moet altijd een onderscheid maken tussen “echt icoon” en “origineel icoon”, want dat is ook de reden voor het prijsverschil. 

Om dit verschil te beoordelen, om de ouderdom van het icoon te bepalen, om de productietechniek te herkennen – dit zijn de belangrijkste aandachtspunten die bijdragen aan het bepalen van de verkoopprijs en die zijn buitengewoon belangrijk.

Als Kost-Baar team staan wij u graag bij bij de verkoop van uw icoon en adviseren wij u kosteloos en vrijblijvend.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

2 + 7 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Iconen/kunst dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS