Aankoop categorie: Iconen/kunst

Heeft u een icoon geërfd? Vraagt u zich dan af wat het icoon waard is! Bent u nu op zoek naar specialisten in de aan- en verkoop van iconen? U bent in goede handen bij de Kost-Baar, onze zakenrelaties reiken o.a. tot Rusland en Griekenland, waar het orthodoxe geloof en de orthodoxe kerk zeer sterk vertegenwoordigd is. Internationale relaties helpen ons om voor u topprijzen te realiseren.
De orthodoxe kerk wordt gekenmerkt zich door veel schilderijen. Ze zijn geschilderd op houten panelen en tonen Jezus, heiligen of bepaalde scènes uit de Bijbel. Schilderijen van heiligen behandelen thema’s uit zowel het Oude en het Nieuwe Testament, en tonen, het leven van heiligen. Deze afbeeldingen worden iconen genoemd. Deze term komt uit het Grieks en betekent “beeld of gelijkenis”. De icoonschilderkunst bloeit met de oprichting van het Byzantijnse Rijk in 330 tot AD. Het schilderen van heiligen werd al snel  populair in alle sociale klassen. De kunst verspreidde zich over het hele geografische gebied van het Byzantijnse rijk en beïnvloedde alle landen. Er wordt gezegd dat de kunst van het schilderen van iconen of de hand van de iconenschilder door God wordt geleid. De iconen zijn grotendeels door de monniken geschilderd. De oudste nog bestaande exemplaren dateren uit de 4e eeuw. De meeste iconen kwamen uit Griekenland, Macedonië, Rusland, Roemenië en Cyprus.
De belangrijkste technieken voor het maken van de iconen zijn encaustiek , schilderen op hout , mozaïek zetten en houtsnijwerk. Iconen zijn vaak bedekt met messing, ijzer of zilver, de zogenaamde oklad. Goudzilver en edelstenen worden ook gebruikt bij de verwerking. Sommige iconen halen in onze tijd onbetaalbare prijzen op.
Toch is voorzichtigheid geboden; want niet alles wat blinkt is goud. Er liggen veel vervalsingen op de loer op de antiekmarkt, dus het is noodzakelijk om een ​​deskundige om advies te vragen.
Nu rijst de vraag wat de authenticiteit van een icoon kenmerkt. Op dit punt wordt de reproductiemethode genoemd. Iconen worden met de hand gemaakt, natuurgetrouw geschilderd volgens modellen, en krijgt het label ‘echt icoon’. Bij aankoop van het icoon wordt vaak een certificaat meegegeven met de aanduiding “echt icoon”. Wat echter later zorgt voor valse verwachtingen bij het verkopen. Men moet altijd een onderscheid maken tussen “echt icoon” en “origineel icoon”, want dat is ook de reden voor het prijsverschil. 

Om dit verschil te beoordelen, om de ouderdom van het icoon te bepalen, om de productietechniek te herkennen – dit zijn de belangrijkste aandachtspunten die bijdragen aan het bepalen van de verkoopprijs en die zijn buitengewoon belangrijk.

Als Kost-Baar team staan wij u graag bij bij de verkoop van uw icoon en adviseren wij u kosteloos en vrijblijvend.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 9 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Iconen/kunst dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS