Ulysse Nardin

Aankoop categorie: Horloges

Heeft u een Ulysse Nardin-horloge? Wilt u uw horloge verkopen of wilt u eerst weten wat de actuele marktwaarde is? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- of verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Ulysse Nardin-horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!
De geschiedenis van de Ulysse Nardin- fabriek begon in 1846. De Zwitserse Ulysse Nardin trad in de voetsporen van zijn vader Léonard Frédéric Nardin, werd horlogemaker en richtte uiteindelijk een horlogeatelier op in Le Locle (Zwitserland). Ulysse Nardin stierf plotseling op 53-jarige leeftijd en zijn zoon Paul David nam het bedrijf over. Aanvankelijk specialiseerde hij zich in het vervaardigen van uurwerken die in de zeevaart werden gebruikt, zoals scheepschronometers. Het merklogo met het anker herinnert aan het begin van het bedrijf. Nardin ontving verschillende onderscheidingen voor zijn werk en was zelfs bekend in de Verenigde Staten. Van 1906 tot 1942 verkocht Nardin dek-en zakhorloges aan deUS Navy Research Center in Washington. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was verdere verkoop aan de VS niet langer mogelijk en begon het Amerikaanse horlogemerk “Hamilton” zijn instrumenten te repliceren. Nardin maakte echter ook zakhorloges in zijn fabriek met de gebruikelijke complicaties zoals maanstand, slagmechanisme, alarmfunctie en eeuwigdurende kalender. Hij had nu 300 arbeiders in dienst. Voor de Olympische Spelen van 1936 ontwikkelde Nardin een herenpolshorloge van roestvrij staal met een automatisch uurwerk en chronograaffunctie. Begin jaren tachtig dreigde Nardin failliet te gaan. Het team van medewerkers bestond uit slechts 2 personen, veel belangrijke en waardevolle stukken van de horlogecollectie van het bedrijf waren inmiddels gestolen. Er werden echter investeerders gevonden, waaronder de Zwitser Rolf W. Schnyder. Rolf W. Schnyder had eerder kwartsfabrieken gebouwd in Maleisië. Met zijn vriend,  prof. Dr. Ludwig Oechslin als horlogeontwerper en wetenschapper hielp hij de productie van Ulysse Nardin om het succes en een positie in de hogere regionen van de grote Zwitserse horlogefabrikanten te herwinnen.
In 2011 kocht Ulysse Nardin een emaille bedrijf genaamd “Donzé Cadrans” en vanaf nu worden steeds meer emaille wijzerplaten ontworpen. Er werden zeer hoogwaardige en dure modellen gemaakt op basis van astronomie met gebruik van geëmailleerde wijzerplaten, zoals “Astrolabe”,  “Planetarium” of “Tellurium Johannes Keppler”. Schnyder stierf in 2011 en zijn vrouw Chai nam aanvankelijk de leiding over. In 2014 werd Ulysse Nardin verkocht aan de luxegoederenvereniging Kering.
Op de horlogebeurs in Basel in 2016 presenteerde de fabrikant het  model “Grand Deck Marine Tourbillon” met een unieke technologie. Het ontwerp deed denken aan het dek van een zeilboot. De wijzerplaat was van teak met metalen beslag; de minutenwijzer zag eruit als een mastboom die werd vastgehouden en bewogen door touwen (hier draden gemaakt van polyethyleenvezels). De minuten waren gerangschikt op een soort gebogen cijferlijn in het midden van de wijzerplaat. De katrollen die de snaren vasthielden, leken op lieren die op boten worden gebruikt. Het uurwerk met de aanduiding “UN – 630” is gemaakt uit 469 onderdelen, uitgerust met een 60 seconden tourbillon en handmatig opwindmechanisme. De uren worden uitgelezen met een anker dat is vastgemaakt aan een beweegbare schijf en de zaak van wit goud. De aanschafprijs van het horloge lag destijds rond de € 280.000

We hebben hieronder andere Ulysse Nardin-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Astrolabium
 • Blue Seal
 • Caprice
 • Cassic
 • Classico
 • Diver
 • Dual Time
 • El Toro
 • Executive
 • Freak
 • GMT +/- eeuwigdurend
 • Jade
 • Lady Diver
 • Macho Palladium 950
 • Marine
 • Perpetual Manfacture

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 10 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloges dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS