Audemars Piguet

Aankoop categorie: Horloges

Horloges

Heeft u een horloge van Audemars Piguet? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij het kopen of verkopen kunnen hier hoge prijzen worden behaald vanwege de cultstatus sinds de jaren negentig. Voel u vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Audemars Piguet en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kost-Baar voor met zijn naam!

Het verhaal van het bedrijf Audemars Piguet begon in 1875. Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet gingen op de leeftijd van 22 en 24 jaar in wonen een Zwitsers bergdorp genaamd “Le Brassus” in de regio Vallèe du Joux (zetel van vele Zwitserse horlogefabrikanten) . Vanuit hun kamer begonnen ze met de productie van horloges. Zes jaar later, in 1881, besloten ze het bedrijf op te richten. Terwijl Audemars verantwoordelijk was voor het technische werk, nam Piguet de commerciële activiteiten over.

De productie van gecompliceerde en hoogwaardige zakhorloges was aanvankelijk de focus van de twee vrienden, zodat al in 1882 zakhorloges met minutenrepetitie, eeuwigdurende kalender of chronograaf werden gemaakt. Hun zakhorloges werden de daaropvolgende jaren al met veel succes verkocht toen in 1889 de Wereldtentoonstelling in Parijs plaatsvond met de nadruk op machines en elektriciteit.
Kort voor de tentoonstelling was de bouw van de Eiffeltoren gereed, dus werd de Eiffeltoren gebruikt als entree voor de Wereldtentoonstelling. Het “Grande Complication”-model, dat de drie functies van minutenrepetitie, eeuwigdurende kalender en chronograaf in één zakhorloge combineerde, won een medaille op de wereldtentoonstelling en de bekendheid en de goede reputatie van de fabrikant bleven groeien.

Twee jaar later ontwikkelden Audemars en Piguet ’s werelds kleinste uurwerk met minutenrepetitie, het akoestische signaal van een kleine hamer voor het aantal minuten. Het eerste polshorloge met minutenrepetitie volgde in 1892. De verkoop van de horloges bleef succesvol, zodat inmiddels verkooppunten zijn geopend in Berlijn, Londen, Parijs, New York en Buenos Aires.
De oprichters van het bedrijf stierven kort na elkaar in 1918 en 1919 en de leiding van het bedrijf ging over in de 2e generatie van de familie. Vanaf nu lag de focus meer op de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige en modieuze polshorloges. De vraag naar edelmetalen en edelstenen was groot en Audemars Piguet was goed gepositioneerd. De fabriek leverde al ruwe uurwerken en horloges aan bekende juweliers als Tiffany en Van Cleef & Arpels. De wereldwijde economische crisis werd overwonnen met staatssteun; evenzo de 2e wereldoorlog.
Een opleving was echter al duidelijk aan het worden, aangezien de verkoop van polshorloges in de VS relatief hoog was. Zwitserland, Duitsland en Italië volgden met hoge verkoopcijfers.

In 1960 werd het kaliber 2120 gemaakt, op dat moment ’s werelds dunste automatische uurwerk met een hoogte van slechts 2,45 mm.
In 1972 behaalde Audemars Piguet opnieuw een succes. De Zwitserse horlogeontwerper Gérald Genta ontwierp het “Royal Oak” model , dat tot op de dag van vandaag waarschijnlijk nog steeds het bekendste model van Audemars Piguet is. Het eerste model van dit sporthorloge was gemaakt van roestvrij staal en was destijds duurder dan een klassiek model in geelgoud met een equivalente waarde van € 3.360,-. De naam “Royal Oak” vindt zijn oorsprong in een incident in de 17e eeuw. Koning Charles II van Engeland verstopte zich in 1651 voor zijn achtervolgers in de boomtop van een eik. Deze eik werd later “Royal Oak” genoemd. In 1986 lanceerde Audemars Piguet het eerste en daarom dunste automatische polshorloge met standaard een tourbillon, de “Tourbillon Automatique”. De tourbillon garandeert nauwkeurigheid ongeacht de positie van het uurwerk of in welke richting het zich beweegt.
In 1993 werd het model “Royal Oak” gemoderniseerd en werd het model “Royal Oak Offshore” gecreëerd met een nog mannelijkere en sportievere uitstraling. De marketing is zeer succesvol verlopen door sponsoring van Arnold Schwarzenegger in de films “End of Days” en “Terminator 3”. Dit werd gevolgd door een speciale editie genaamd “Royal Oak Offshore Pablo Montoya” in titanium, roodgoud of platina , evenals een speciale editie ter ere van Michael Schumacher, ook in titanium, roodgoud en platina .

Inmiddels zijn er veel verschillende versies van de populaire “Royal Oak” verschenen qua optiek, maar ook qua functionaliteit. Een ander model met de naam “Jules Audemars” wordt gekenmerkt door de klassieke ronde kastvorm, het ingetogen ontwerp en de verfijnde complicaties die typisch zijn voor Audemars Piguet. Het model met een rechthoekige kast is vernoemd naar de tweede oprichter: “Edward Piguet”​ Een enigszins afwijkend model heet “Millenary”. Opvallend aan dit automatische polshorloge met een ietwat ovale kast is de asymmetrie van de wijzerplaat en het filigrane uiterlijk van de kast. De positieve reputatie van Audemars Piguet en de vraag van verzamelaars is tot op de dag van vandaag ongebroken. Audemars Piguet-horloges staan ​​op de lijst van de duurste horloges ter wereld. Hieronder hebben we alle collecties en hoofdmodellen van Audemars Piguets voor u op een rijtje gezet:

Air King
Code
Huitème
Promesse
Royal Oak
Royal Oak Offshore,
Jules Audemars
Millenary,
Edward Piguet

Audemars Piguet verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

11 + 4 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloges dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS