Vacheron Constantin

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een  Vacheron Constantin horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij horloge verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Vacheron Constantin horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar  heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!

De geschiedenis van de fabriek van Vacheron Constantin begon in het midden van de 18e eeuw. Op 24-jarige leeftijd richtten Jean-Marc Vacheron en een leerling een horlogeatelier op in Genève (Zwitserland). Na verloop van tijd verwierven de fabrieken van Vacheron een goede reputatie, zelfs in het buitenland. Zijn zoon Abraham Vacheron trad ook toe tot het bedrijf en nam al snel de leiding over. De fabriek heette “Abraham Vacheron-Girod”. Tot de klanten behoorden ook leden van de Franse aristocratie, geestelijken en handelaren. Aan het begin van de 19e eeuw droeg Abraham Vacheron opnieuw de leiding van het bedrijf over aan zijn zoon Jacques-Barthélémy Vacheron. In 1819 trad ook François Constantin toe tot het bedrijf, waardoor de naam “Vacheron et Constantin” ontstond. Constantin begon met het op de markt brengen van de zakhorloges door eerst door Europa te reizen, daarna waren er al snel verkooppunten bij gevestigde dealers in de VS in New York en New Orleans vanaf 1830. De zakhorloges werden gekenmerkt door een bijzonder plat uurwerk, evenals luidklokken, minutenrepeteerders en fijn bewerkte kasten. Constantin werkte volgens het motto: “Doe het altijd beter als het kan – en dat kan altijd.” In 1839 trad Georges Auguste Leschot toe tot het bedrijf als technisch directeur. Hij stimuleerde de implementatie van serieproducties door machines voor productie te bouwen, waaronder een “pantograaf”, die in staat was om tekeningen op een kleinere, grotere of dezelfde schaal over te brengen. Met deze vooruitgang bereikten Vacheron en Constantin een revolutie in de horlogemakerij. Nu konden uurwerkcomponenten industrieel worden vervaardigd, dus ook goedkoper en veel sneller, en daarmee kon ook het productieaantal klokken worden verhoogd. Abraham Vacheron stierf in 1943, zijn kleinzoon César kreeg toen de leiding. In 1847 werd het eerste filiaal geopend in Nederlands-Indië en in 1849 het volgende filiaal in Rio de JaneiroCalcutta volgde in 1850.
François Constantin stierf in 1854 en zijn zoon Jean-François kwam bij het bedrijf. Het bedrijf krijgt nu langzaamaan voet aan de grond in het buitenland. In 1864 werd de eerste vestiging geopend in New York. Door het vroege overlijden van de oprichters en hun zonen en kleinkinderen werd de leiding van het bedrijf overgedragen aan hun weduwen. In 1872 ontving de fabriek een onderscheiding van het observatorium van Genève voor zijn hoge kwaliteit. In 1877 werd de definitieve naam ” Vacheron & Constantin” gecreëerd, later werd de ampersand in de bedrijfsnaam en op de wijzerplaten van de horloges gezet. In 1880 werd een nieuw kruisteken toegevoegd dat afkomstig was van de Malteser Relief Organization en dat doet denken aan het ontwerp van een uurwerkelement. In 1896 werd Vacheron Constantin omgezet in een naamloze vennootschap. In hetzelfde jaar ontving de fabriek nog meer onderscheidingen en prijzen voor zijn werken. Vanaf 1911 maakte Vacheron Constantin ook polshorloges. In 1918 plaatste het Amerikaanse leger een order bij Vacheron Constantin om 3.000 zakhorloge-chronografen te vervaardigen. In de jaren 1920/1930 produceerde Vacheron Constantin enkele uitstekende zakhorlogemodellen, zoals de “Grande Complication” met minuten repeater, split-second chronograaf met teller, maanfase, wekker en eeuwigdurende kalender. In 1938 bestelde de koning van Egypte Farouk een “Grande Complication”, die uiteindelijk naar hem vernoemd werd. Eind jaren 70 werd het polshorloge “Kallista” gepresenteerd. Het was volledig gemaakt van goud en bezet met 118 diamanten voor een totaal karaatgewicht van 130 karaat. Het horloge is voor $ 5 miljoen verkocht aan een onbekende koper. In 1985 werd het product verkocht aan Ahmed Zaki Yamani, de voormalige minister van Saoedi-Arabische olie, en in 1996 aan de Richemont Association.
In 1994 werd het model “Mercator” gepubliceerd ter ere van Gerardus Kremer (genaamd Mercator, 1512-1594), een wiskundige, filosoof, geograaf en cartograaf. De klok had een geëmailleerde wijzerplaat waarop een kaart van Mercator van Europa, Afrika, Azië en Australië te zien was. De wijzers zijn ontworpen in de vorm van kompassen die retrograde uren en minuten aangeven. Het proces van het emailleren van alleen de wijzerplaat was en is erg complex. Hiervoor zijn 35 verwarmingsbeurten tot 700-800°C nodig. Het “Mercator”-model is nu verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, die op veilingen tegen hoge prijzen worden verkocht.
In 2005 werd het 250-jarig bestaan ​​van het bedrijf Vacheron Constantin gevierd. Het is het oudste horlogebedrijf ter wereld. Voor dit evenement presenteerde Vacheron Constantin het polshorloge “Tour de l’Île”, bestaande uit 834 afzonderlijke onderdelen en in totaal 16 complicaties.
Hij werd verkocht voor 1,9 miljoen frank (het equivalent van net geen € 290.000) Bovendien werd de staande klok “Pendule L’Esprit des Cabinotiers” gemaakt om het jubileum te vieren. Een stuk met een verkoopprijs van 2,206 miljoen frank (gelijk aan € 335.000).

Deze voorbeelden geven aan in welke prijscategorie en met welke hoge kwaliteit de fabricage Vacheron Constantin horloges maakt.
Bij een verkoopproject is hier uiterste zorg en onderzoek van de marktsituatie vereist! Neem gerust contact met ons op, wij helpen u vrijblijvend en kosteloos verder. We hebben een aantal relevante modellen van Vacheron Constantin voor je op een rijtje gezet.

  • 1972
  • Fiftysix
  • Harmony
  • Historiques
  • Malte
  • Overseas
  • Patrimony
  • Quai d´Ille
  • Royal Eagle
  • Traditionelle
Vacheron Constantin watch

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

9 + 10 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS