Piaget

 

 

Piaget polshorloge 750 geel goud, handmatig opwindbaar uurwerk

 

Heb je een Paget-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Piaget en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!

De Piaget-fabriek werd in 1874 opgericht in La Côte-aux-Fées (Zwitserland) door Georges Edouard Piaget, toen 19 jaar oud. Piaget specialiseerde zich in het vervaardigen van zakhorloges en nauwkeurige uurwerken, die hij leverde aan andere gerespecteerde horlogefabrikanten. In 1911 droeg Piaget het beheer over aan zijn zoon Timothée. Hij introduceerde de fabricage van polshorloges. De kleinkinderen van de oprichter,  Gérald en Valentin Piaget, sloten zich ook bij het bedrijf aan en in 1943 startten ze de registratie van de naam “Piaget” als handelsmerk. Vanaf nu mochten de horloges ook het signatuur “Piaget” dragen. In de loop der jaren is de productie uitgebreid met de productie van complete horloges. De vraag naar horloges was groot er en zo werd in 1945 een modernere werkplaats gebouwd in La Côte-aux-Fées.

In 1957 presenteerde Piaget op de horlogebeurs van Basel het bijzonder platte, handopwindbare uurwerk met een hoogte van 2 mm, de “Calibre 9P”, wat een sensatie veroorzaakte. In hetzelfde jaar verscheen het model “Emperador”, een van de bekendste horlogemodellen voor mannen van Piaget. Piaget breidde ook zijn productie uit met het maken van sieraden en opende in 1959 zijn eerste eigen winkel in Genève met een assortiment horloges en sieraden. In 1960 ontwierp Piaget ’s werelds dunste automatische uurwerk, de ” Calibre 12P”, met een hoogte van 2,3 mm. In 1961 opende de eerste vestiging in Duitsland, in Offenbach. Vanaf nu werden de horlogecollecties ook beïnvloed door de activiteit van de sieradenproductie. In 1964 verschenen de eerste horloges met wijzerplaten van edelstenen in het assortiment. Met de kleurrijke “21st Century Collection” betovert Piaget een aantal vrouwelijke Hollywoodsterren, evenals de kunstenaar Salvador Dali, die vanaf 1967 het ontwerp van de collecties beïnvloedde. Beïnvloed door de uitvinding van het kwartsuurwerk, bouwde Piaget het platste kwartsuurwerk van die tijd, de “7P”, in 1976. De  modellen volgden eind jaren zeventig en midden jaren tachtig.“Piaget Polo” en “Dancer”  die het vlaggenschip van de fabriek werden. Het bedrijf bleef tot 1988 in familiehanden, waarna het uiteindelijk toetrad tot de Richemont Group. In de loop van de jaren negentig werden talrijke collecties zoals “Possession” , “Tanagra” , ” Limelight” , “Miss Protocole” en “Altiplano” gepubliceerd.
Mechanische werken waren opgenomen in de “Black Tie” -collectie. De wijzerplaten van deze horloges zijn gemaakt van onder andere de zeer dun geslepen edelgesteente: onyx, malachiet of lapis lazuli. In 2001 opende Piaget een nieuwe fabriek in de buurt van Genève, waar het verdere mechanische uurwerken ontwikkelde tot de lancering van het eerste tourbillon-uurwerk “Calibre 600P “. Piaget ontwikkelde in de loop van de volgende decennia tot op de dag van vandaag een reeks automatische en handgewonden horloges in het luxesegment en kan bogen op 800 filialen wereldwijd. Wij hebben nu de belangrijkste modellen van Piaget horloges voor hen op een rijtje gezet:

  • Altiplano
  • Danser
  • Emperador
  • Gouverneur
  • Limelight
  • Polo
  • Bezit
  • Protocole
  • Tanagra