Piaget

Aankoop categorie: Horloge

Heb je een Paget-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! We helpen u graag bij het beoordelen van uw Piaget en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!

De Piaget-fabriek werd in 1874 opgericht in La Côte-aux-Fées (Zwitserland) door Georges Edouard Piaget, toen 19 jaar oud. Piaget specialiseerde zich in het vervaardigen van zakhorloges en nauwkeurige uurwerken, die hij leverde aan andere gerespecteerde horlogefabrikanten. In 1911 droeg Piaget het beheer over aan zijn zoon Timothée. Hij introduceerde de fabricage van polshorloges. De kleinkinderen van de oprichter,  Gérald en Valentin Piaget, sloten zich ook bij het bedrijf aan en in 1943 startten ze de registratie van de naam “Piaget” als handelsmerk. Vanaf nu mochten de horloges ook het signatuur “Piaget” dragen. In de loop der jaren is de productie uitgebreid met de productie van complete horloges. De vraag naar horloges was groot er en zo werd in 1945 een modernere werkplaats gebouwd in La Côte-aux-Fées.

In 1957 presenteerde Piaget op de horlogebeurs van Basel het bijzonder platte, handopwindbare uurwerk met een hoogte van 2 mm, de “Calibre 9P”, wat een sensatie veroorzaakte. In hetzelfde jaar verscheen het model “Emperador”, een van de bekendste horlogemodellen voor mannen van Piaget. Piaget breidde ook zijn productie uit met het maken van sieraden en opende in 1959 zijn eerste eigen winkel in Genève met een assortiment horloges en sieraden. In 1960 ontwierp Piaget ’s werelds dunste automatische uurwerk, de ” Calibre 12P”, met een hoogte van 2,3 mm. In 1961 opende de eerste vestiging in Duitsland, in Offenbach. Vanaf nu werden de horlogecollecties ook beïnvloed door de activiteit van de sieradenproductie. In 1964 verschenen de eerste horloges met wijzerplaten van edelstenen in het assortiment. Met de kleurrijke “21st Century Collection” betovert Piaget een aantal vrouwelijke Hollywoodsterren, evenals de kunstenaar Salvador Dali, die vanaf 1967 het ontwerp van de collecties beïnvloedde. Beïnvloed door de uitvinding van het kwartsuurwerk, bouwde Piaget het platste kwartsuurwerk van die tijd, de “7P”, in 1976. De  modellen volgden eind jaren zeventig en midden jaren tachtig.“Piaget Polo” en “Dancer”  die het vlaggenschip van de fabriek werden. Het bedrijf bleef tot 1988 in familiehanden, waarna het uiteindelijk toetrad tot de Richemont Group. In de loop van de jaren negentig werden talrijke collecties zoals “Possession” , “Tanagra” , ” Limelight” , “Miss Protocole” en “Altiplano” gepubliceerd.
Mechanische werken waren opgenomen in de “Black Tie” -collectie. De wijzerplaten van deze horloges zijn gemaakt van onder andere de zeer dun geslepen edelgesteente: onyx, malachiet of lapis lazuli. In 2001 opende Piaget een nieuwe fabriek in de buurt van Genève, waar het verdere mechanische uurwerken ontwikkelde tot de lancering van het eerste tourbillon-uurwerk “Calibre 600P “. Piaget ontwikkelde in de loop van de volgende decennia tot op de dag van vandaag een reeks automatische en handgewonden horloges in het luxesegment en kan bogen op 800 filialen wereldwijd. Wij hebben nu de belangrijkste modellen van Piaget horloges voor hen op een rijtje gezet:

  • Altiplano
  • Danser
  • Emperador
  • Gouverneur
  • Limelight
  • Polo
  • Bezit
  • Protocole
  • Tanagra
Piaget horloge verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 14 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS