Omega

Door de vele ongewone missies, zoals op de Noordpool, de Zuidpool, op de maan of bij de Olympische Spelen, verwierf het merk Omega een grote verering onder horlogeverzamelaars en horlogefans. Heeft u een Omega horloge? Wilt u een schatting van de huidige waarde of wilt u uw horloge verkopen? Hoge prijzen kunnen hier worden bereikt in de koop of verkoop. Neem contact met ons op! Wij helpen u graag bij de taxatie van uw Omega horloge en kunnen u een niet-bindend bod doen voor de aankoop. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsbetrekkingen gestadig uitgebreid en staat zij voortdurend in contact met gerenommeerde handelaren en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een niet-bindend koopaanbod. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dat is waar Kost-Baar met haar naam voor staat!

Louis Brand legde de eerste steen voor de oprichting van de Omega-horlogefabrikant in 1848 op 23-jarige leeftijd toen hij een kleine horloge-werkplaats opende in de villa van de familie in La-Chaux-de Fonds (Zwitserland). Brandt’s passie was de nauwkeurigheid van klokken en hij stelde zich ten doel de meest nauwkeurige klokken te vervaardigen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Hij reisde met zijn horlogefabrieken door heel Europa en verkocht ze aan klanten. Zijn twee zonen kwamen in het bedrijf en de horloges werden onmiddellijk te koop aangeboden onder de naam van het bedrijf ” Louis Brandt & Fils” . Na het overlijden van hun vader in 1879 namen de twee zoons de leiding van het bedrijf over. De fabriek werd verplaatst naar Biel (Zwitserland) naar een groter fabrieksgebouw. Onder de indruk van de mechanisatie en de Amerikaanse fabricageprocessen kochten de twee broers voor hun productie moderne machines en veroverden steeds meer de Europese en Amerikaanse markten. In 1885 brachten de gebroeders Brandt hun eerste in serie geproduceerde uurwerk met uitstekende precisie op de markt; de basis voor verdere succesvolle producties. In 1889 hadden ze al 600 mensen in dienst die in totaal 100.000 horloges produceerden. In 1892 publiceerde Brandt’s werelds eerste polshorloge met een minutenrepetitie. Een uiterst nauwkeurig zakhorloge-uurwerk genaamd “Omega” volgde in 1894. De laatste letter van het Griekse alfabet werd hier gebruikt om aan te tonen dat dit waarschijnlijk de laatste fase was van de perfectie van horlogemakers. In 1895 werd de Griekse god van de tijd “Chronos” gebruikt voor de marketing, zittend op de wereldbol en de naam “Omega” op zijn lans. In 1900 ontving het bedrijf een hoofdprijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs als erkenning voor de gehele horlogecollectie. De succesvolle koers en de reputatie van de fabriek zette zijn koers voort en uiteindelijk was de naam “Omega” ingesteld als bedrijfsnaam. De twee broers stierven en in 1903 werd het bedrijf voortgezet door hun nakomelingen. Er waren producties van sport-, vliegers- en duikhorloges.
In 1905 trad Omega op als officiële tijdwaarnemer bij 16 sportevenementen in Zwitserland en in het buitenland; deze functie is ons tot op de dag van vandaag bekend door sportevenementen zoals de autosport. Omega breidde aan het begin van de 20e eeuw zijn verkoop uit naar 6 continenten. Het Art Deco-tijdperk begon in 1925 en Omega kon bijblijven en won nog een grote prijs op een tentoonstelling in Parijs. Omega werd de officiële tijdwaarnemer op de Olympische Zomerspelen van 1932 in Los Angeles en op de daaropvolgende Olympische Spelen tot op de dag van vandaag.
In 1937 kwam de “Omega Medicus” op de markt. Een model dat zeer nuttig was voor verpleegkundigen in klinieken en op oorlogsslagvelden vanwege de centrale secondewijzer voor het meten van de pols. Omega produceerde bijzonder schokbestendige, waterdichte en antimagnetische horloges voor het Britse leger en zijn bondgenoten. In 1948 ontstond als resultaat het nog steeds zeer populaire model “Seamaster”. In 1952 werd de Omega “Constellation” verkocht.
In 1956 werd het “Seamaster”-model aan een extreme test onderworpen. Het was bevestigd aan de buitenkant van de romp van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Canada over de Noordpool vloog. Na 9 uur vliegen was het horloge ongedeerd en liet het nog steeds de juiste tijd zien. In 1960, tijdens zijn verkiezingscampagne, ontving John F. Kennedy van zijn vriend een gouden Omega “Slimline” met de gravure “President van de Verenigde Staten”. Het horloge staat nu in het Omega Museum in Biel. In 1965 was de Omega “Speedmaster” het enige horloge dat het NASA-testprogramma overleefde en kwalificeerde zich dus voor alle verdere ruimtemissies en externe missies. Door James Bond-films te sponsorenen door het gebruik van prominente merkambassadeurs heeft Omega consequent goede verkoopcijfers en wereldwijde aandacht behaald.

Bij het beoordelen van een verkoopwaarde spelen veel factoren een rol. Profiteer kosteloos van ons aanbod van expertise en ontvang van ons een offerte voor de aankoop. We hebben alle Omega-collecties en belangrijkste modellen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Constellation,
  • De Ville,
  • Dynamic Chronograph
  • Flightmaster, Genève
  • Globemaster
  • Memomatic
  • Museum
  • Seamaster
  • Speedmaster