Omega

Aankoop categorie: Horloge

Door de vele ongewone missies, zoals op de Noordpool, de Zuidpool, op de maan of bij de Olympische Spelen, verwierf het merk Omega een grote verering onder horlogeverzamelaars en horlogefans. Heeft u een Omega horloge? Wilt u een schatting van de huidige waarde of wilt u uw horloge verkopen? Hoge prijzen kunnen hier worden bereikt in de koop of verkoop. Neem contact met ons op! Wij helpen u graag bij de taxatie van uw Omega horloge en kunnen u een niet-bindend bod doen voor de aankoop. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsbetrekkingen gestadig uitgebreid en staat zij voortdurend in contact met gerenommeerde handelaren en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een niet-bindend koopaanbod. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dat is waar Kost-Baar met haar naam voor staat!

Louis Brand legde de eerste steen voor de oprichting van de Omega-horlogefabrikant in 1848 op 23-jarige leeftijd toen hij een kleine horloge-werkplaats opende in de villa van de familie in La-Chaux-de Fonds (Zwitserland). Brandt’s passie was de nauwkeurigheid van klokken en hij stelde zich ten doel de meest nauwkeurige klokken te vervaardigen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Hij reisde met zijn horlogefabrieken door heel Europa en verkocht ze aan klanten. Zijn twee zonen kwamen in het bedrijf en de horloges werden onmiddellijk te koop aangeboden onder de naam van het bedrijf ” Louis Brandt & Fils” . Na het overlijden van hun vader in 1879 namen de twee zoons de leiding van het bedrijf over. De fabriek werd verplaatst naar Biel (Zwitserland) naar een groter fabrieksgebouw. Onder de indruk van de mechanisatie en de Amerikaanse fabricageprocessen kochten de twee broers voor hun productie moderne machines en veroverden steeds meer de Europese en Amerikaanse markten. In 1885 brachten de gebroeders Brandt hun eerste in serie geproduceerde uurwerk met uitstekende precisie op de markt; de basis voor verdere succesvolle producties. In 1889 hadden ze al 600 mensen in dienst die in totaal 100.000 horloges produceerden. In 1892 publiceerde Brandt’s werelds eerste polshorloge met een minutenrepetitie. Een uiterst nauwkeurig zakhorloge-uurwerk genaamd “Omega” volgde in 1894. De laatste letter van het Griekse alfabet werd hier gebruikt om aan te tonen dat dit waarschijnlijk de laatste fase was van de perfectie van horlogemakers. In 1895 werd de Griekse god van de tijd “Chronos” gebruikt voor de marketing, zittend op de wereldbol en de naam “Omega” op zijn lans. In 1900 ontving het bedrijf een hoofdprijs op de Wereldtentoonstelling in Parijs als erkenning voor de gehele horlogecollectie. De succesvolle koers en de reputatie van de fabriek zette zijn koers voort en uiteindelijk was de naam “Omega” ingesteld als bedrijfsnaam. De twee broers stierven en in 1903 werd het bedrijf voortgezet door hun nakomelingen. Er waren producties van sport-, vliegers- en duikhorloges.
In 1905 trad Omega op als officiële tijdwaarnemer bij 16 sportevenementen in Zwitserland en in het buitenland; deze functie is ons tot op de dag van vandaag bekend door sportevenementen zoals de autosport. Omega breidde aan het begin van de 20e eeuw zijn verkoop uit naar 6 continenten. Het Art Deco-tijdperk begon in 1925 en Omega kon bijblijven en won nog een grote prijs op een tentoonstelling in Parijs. Omega werd de officiële tijdwaarnemer op de Olympische Zomerspelen van 1932 in Los Angeles en op de daaropvolgende Olympische Spelen tot op de dag van vandaag.
In 1937 kwam de “Omega Medicus” op de markt. Een model dat zeer nuttig was voor verpleegkundigen in klinieken en op oorlogsslagvelden vanwege de centrale secondewijzer voor het meten van de pols. Omega produceerde bijzonder schokbestendige, waterdichte en antimagnetische horloges voor het Britse leger en zijn bondgenoten. In 1948 ontstond als resultaat het nog steeds zeer populaire model “Seamaster”. In 1952 werd de Omega “Constellation” verkocht.
In 1956 werd het “Seamaster”-model aan een extreme test onderworpen. Het was bevestigd aan de buitenkant van de romp van een vliegtuig dat van Amsterdam naar Canada over de Noordpool vloog. Na 9 uur vliegen was het horloge ongedeerd en liet het nog steeds de juiste tijd zien. In 1960, tijdens zijn verkiezingscampagne, ontving John F. Kennedy van zijn vriend een gouden Omega “Slimline” met de gravure “President van de Verenigde Staten”. Het horloge staat nu in het Omega Museum in Biel. In 1965 was de Omega “Speedmaster” het enige horloge dat het NASA-testprogramma overleefde en kwalificeerde zich dus voor alle verdere ruimtemissies en externe missies. Door James Bond-films te sponsorenen door het gebruik van prominente merkambassadeurs heeft Omega consequent goede verkoopcijfers en wereldwijde aandacht behaald.

Bij het beoordelen van een verkoopwaarde spelen veel factoren een rol. Profiteer kosteloos van ons aanbod van expertise en ontvang van ons een offerte voor de aankoop. We hebben alle Omega-collecties en belangrijkste modellen hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Constellation,
  • De Ville,
  • Dynamic Chronograph
  • Flightmaster, Genève
  • Globemaster
  • Memomatic
  • Museum
  • Seamaster
  • Speedmaster
omega verkopen

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

15 + 13 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS