Aankoop categorie: Horloge

Bent u in het bezit van een Glashütte Original-uurwerk? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop hier kunnen hoge prijzen worden behaald. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij kunnen u helpen bij het taxeren van uw Glashütte Original-uurwerk en kunnen u een vrijblijvend bod doen op de aankoop. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kost-Baar voor met zijn naam!

Het succesverhaal van de Glashütte Original productie begon in 1845. De regio rond Glashütte (Saksen) werd gekenmerkt door een hoge werkloosheid als gevolg van het opdrogen van zilver mijnen. Ferdinand Adolph Lange had de visie om de bewoners weer aan het werk te krijgen door een horlogefabriek op te richten en daar mensen op te leiden in uurwerkberoepen. Hij wist de Saksische deelstaatregering van zijn idee te overtuigen en kreeg een staatslening om het uit te voeren. De fabricage van nauwkeurige zakhorloges begon en de fabricage verwierf al snel een goede reputatie over de hele wereld. In 1878 werd in Glashütte een uurwerkschool geopend. In de loop van de Eerste Wereldoorlog en de naoorlogse periode kwam het bedrijf in de problemen doordat de vraag naar polshorloges toenam en Glashütte Original zich voorheen alleen richtte op de productie van zakhorloges. Het bedrijf herstelde zich langzaam aan, voegde polshorloges toe aan het assortiment en kreeg ook bestellingen voor apparaten die nodig waren tijdens de Tweede Wereldoorlog, zoals horloges en klokken.

Aan het einde van de oorlog werden productiefaciliteiten gedeeltelijk verwoest en ontmanteld door de Sovjetbezetting en werd de fabriek aanvankelijk genationaliseerd tijdens de deling van Duitsland. In 1951 werden verschillende horlogefabrikanten in de regio samengevoegd tot de “VEB Glashütter Uhrenbetriebe.​ Zelfs in de tijd van het tweedelige land kon de fabriek zich positief ontwikkelen. Mechanische uurwerken werden nog steeds vervaardigd en geïnstalleerd en zelfs verkocht in West-Duitsland via het postorderbedrijf Quelle. In 1990 creëerden alle leden van de VEB de “Glashütte Watch Company (GUB)” en werden mechanische polshorloges van hoge kwaliteit gemaakt onder de bedrijfsnamen “GUB” en “Glashütte Original”. Gekochte Zwitserse uurwerken werden gebruikt voor horloges met de aanduiding “GUB”, en voor de modellen met de aanduiding “Glashütte Original” werden speciaal gemaakte mechanische uurwerken van het type “GUB 10-30” gebruikt. De complicaties waren aanvankelijk beperkt tot de weergave van uur, minuut, seconde en datum.

In 1994 werd de fabricage verkocht aan de ondernemer Heinz W. Pfeifer en de juwelier Alfred Wallner, die de verdere ontwikkeling van innovaties en ontwerpen aanstuurden. Sinds de overname is alleen de merknaam “Glashütte Original” gebruikt. In 2000 trad de fabrikant toe tot de Swatch Group en profiteerde van hun investering. In hetzelfde jaar was de presentatie van een polshorloge met het handopwindbare kaliber “GO-60” succesvol. Het heette “PanoRetroGraph“. De functies omvatten panoramadatum, flyback-functie en een countdown-functie met een akoestisch signaal. Het horloge is gemaakt van witgoud en platina. De verkoopprijs lag destijds rond de DM 88.000. Ondertussen wordt het tweedehands horloge nog tussen de € 25.000 en € 40.000 verhandeld, afhankelijk van de staat, het materiaal en de accessoires. Dus best interessant als verkoop- of aankoopobject! Het type “Senator” van Glashütte werd ontworpen als een klassiek model met een klassieke uitstraling. Het automatische uurwerk “GO 39” werd hier gebruikt in de eerste versies en “GO 100” in latere edities. De koper van de “Senator” zou extra complicaties kunnen bestellen bij de basisversie, zoals de chronograaffunctie, de eeuwigdurende kalender, de buitenmaatse datum en/of de maanfase. Bij elk Glashütte polshorloge is een nummer ingefreesd, waarmee de geschiedenis en de koper van het horloge kan worden achterhaald. Naast het gangbare assortiment horlogemodellen, zoals bijvoorbeeld sporthorloges, pilotenhorloges en modellen gebaseerd op de Art Deco-periode vonden ook beperkte speciale modellen onder de naam “Masterworks” intrede in het assortiment van Glashütte Original. Deze omvatten modellen die zijn gewijd aan bekende Glashütte horlogemakers, zoals de “Julius Assmann Tourbillon” of  “Alfred Helwig’s vliegende tourbillon”.

Hieronder hebben wij alle bekende Glashütte Original modellen voor u op een rijtje gezet.

  • Julius Assmann
  • Lady
  • PanoGraph
  • Pavonina
  • Senator
  • Seventies Panorama Date
  • Sport Evolution
  • Sta Collection
Glashütte Original

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

6 + 9 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS