Corum

Corum

Corum twintig dollar

Heeft u een horloge van Corum? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Corum horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!
Het bedrijf Corum werd in 1955 opgericht in La-Chaux-de-Fonds (Zwitserland) door René Bannwart en Simone Ries. Corum concentreerde zich op de productie van extravagante en luxe polshorloges met kwarts uurwerken. De werken werden gekocht van externe bedrijven zoals “Eta SA” of “Frederic Piguét”. Het handelsmerk van Corum is de “sleutel” die perfecte creaties zou moeten symboliseren. In 1958 presenteerde Corum zijn eerste polshorloge met de naam “Chinese Hat”, het horloge is in geel goud is ontworpen naar de vorm van een Chinese hoed. Dit werd gevolgd door de eerste versie van het bekende “Admiral’s Cup”-model met een gouden, vierkante kast en met een met de hand gegraveerde achterkant. Het horloge is ontworpen ter ere van de “Admiral’s Cup”, een belangrijke zeilwedstrijd voor zeegaande jachten van 1957 tot 2003.

In 1966 het horloge “Romvlvs” werd gepresenteerd, ook met een geelgouden kast. De cijfers waren niet te vinden op de wijzerplaat, maar als Romeinse cijfers gegraveerd op de ring. Een van de bekendste Corum-modellen verscheen in 1968. De “Coin Watch”. De wijzerplaat bestond hier uit een munt van $ 20. Beroemde dragers van dit horloge waren of zijn Georg Bush, Ronald Reagan, Lyndon Johnson, Jimmy Carter, Richard Nixon en Bill Clinton. In de loop van de tijd zijn er “Coin-Watch”-modellen ontstaan ​​met dollarmunten in andere nominale waarden.

Een creatie die vandaag de dag nog steeds uniek is, is het “Feather”-model . De wijzerplaat van de klok is bedekt met vogelveren (voornamelijk pauwenveren). Deze creatie vereist dat de verenmaker (een zelfstandig beroep voor het verwerken van veren) uiterst nauwkeurig en geduldig werkt, zodat de veer als wijzerplaat aan alle eisen voldoet. Dit model werd voor het eerst gepresenteerd in 1970. In 1976 werd de zoon van Bannwart, Jean-René, partner in het bedrijf van zijn vader. Er was een samenwerking met de autofabrikant Rolls Royce en ook in 1976 werd het gelijknamige model aan het publiek gepresenteerd. De behuizing vertegenwoordigde het radiatorrooster van een Rolls Royce, inclusief het icoon van Rolls Royce, “Spirit of Ecstasy”. Een ander kunstwerk van Corum werd in 1980 voltooid, het “Bridge”-model. Hier werd een automatisch uurwerk in de vorm van een stok in goud gecreëerd dat met de hand werd gegraveerd, voorzien van robijnen en als een brug in de transparante behuizing werd ingebouwd. Het uurwerk is gebouwd door horlogemaker Vincent Calabrese en Corum werd door de presentatie van dit horloge erkend als een producent. In 1983 werd het model “Admiral’s Cup ” opnieuw geïnterpreteerd. De ring was niet rond gevormd, maar eerder 12-zijdig. Nautische vlaggen dienden als indexen. Dit model werd opnieuw verfijnd en in 1993 als “Admirals Cup Tides” in de markt gebracht. Dit keer had het horloge complicaties zoals de weergave van de maanfase, de weergave van tijd en kracht van de getijden, schatting van het waterpeil en weergave van de huidige sterkte. De nautische vlaggen kwamen ook voor in het ontwerp. Een ander hoogtepunt van de creaties ging in 1997 in de verkoop. Corum ontwikkelde een polshorloge waarvan de kast geopend kon worden zodat de klok ook dienst kon doen als tafelklok. De klok heette “Tabogan”. Corum ontving ook een patent voor deze functie. De Amerikaan Severin Wundermann kocht het grootste deel van het bedrijf, slechts 10% van het bedrijf bleef in handen van Jean-René Bannwart. In 2002 werd het “Bubble”-model gepresenteerd. Het horloge had een zeer dik, gewelfd saffierglas van 8 mm dik. Het effect was een vergrootglasachtige illusie van de wijzerplaat. In 2001 wijdde Corum zich aanvankelijk aan het ontwerp van een vrij eenvoudig model polshorloge, de “Trapeze”-collectie, met een trapeziumvormige kast en een kleine secondewijzer op 6 uur. In 2005 volgde een meer ongebruikelijk ontwerp, het “Vanitas”-model met diverse, kleurrijke wijzerplaatmotieven, gemaakt van dun gesneden steen en marmeren elementen. Tot op de dag van vandaag zijn veel oudere modellen gelanceerd als herinterpretaties met steeds uitgebreidere ontwerpen en extra complicaties, die erg interessant zijn voor horlogeliefhebbers en kenners van het merk Corum. Mocht u een Corum horloge willen verkopen, dan helpen wij u graag verder!
Hieronder hebben we de meest relevante Corum modellen voor je op een rijtje gezet.

Admiral`s Cup
Bubble
Coin Watch
Gold en Bridge
Romvlvs
Tabogan