Chronoswiss

 

Chronoswiss Regulateur

 

Heeft u een Chronoswiss horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- en verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel je vrij om contact met ons op te nemen! Wij kunnen u helpen bij het verder beoordelen van uw Chronoswiss en kunnen u een bod doen op de aankoop. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en is in constante uitwisseling met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kost-Baar voor met zijn naam!

De kroniek van de Chronoswiss Manufactory begon in de jaren tachtig. Het tijdperk van het kwarts uurwerk en de daaruit voortvloeiende terugval in de verkoop van mechanische uurwerken waren nog niet voorbij, toen Gerd-Rüdiger Lang besloot om Chronoswiss in München op te richten. Gerd Rüdiger Lang is een geschoolde horlogemaker en had al ervaring opgedaan bij fabrikanten als Heuer en Breitling. Ondanks de kwartscrisis was Gerd-Rüdiger Lang overtuigd van mechanische uurwerken en bleef hij zich toeleggen op het vervaardigen van polshorloges met automatische en handopgewonden uurwerken. Aan het begin van zijn productie gebruikte hij mechanische uurwerken van het bedrijf “Enicar”, “Eta”en “Marvin” in horlogekasten, die vervolgens werden verkocht. Toen begon Gerd Rüdiger Lang met de productie van mechanische horloges van de hoogste kwaliteit. Het eerste polshorloge was al een sensatie, een mechanische  chronograaf met maanfaseweergave en een kastbodem van mineraalglas. Chronoswiss was hier een pionier voor de doorzichtige achterkant voor polshorloges. De geribbelde, geschroefde kroon, evenals de geribbelde lunette en de geschroefde armbandstaven zijn net zo typerend voor het uiterlijk van Chronoswiss.
Kenmerkende functies van een Chronoswiss horloge zijn onder meer het kwartierslagmechanisme en skeletmodellen, waarbij u het uurwerk door de wijzerplaat kunt zien.

Eind jaren 80 presenteerde Chronoswiss het publiek met de eerste “Régulateur”, een polshorloge met een regulerende wijzerplaat, d.w.z. de uren en minuten werden weergegeven met wijzers die rond 2 verschillende assen draaiden. Deze opstelling werd ook aangetroffen in precisieklokken die in de wetenschap of voor openbare tijdwaarneming werden gebruikt. Chronoswiss vervaardigde ook een zakhorloge model “Régulateur”, een uurwerk van “Minerva”, een traditioneel horlogefabrikant sinds 1858, werd hier geïnstalleerd. Begin jaren 90 kwamen de eerste modellen van de “Kairos” chronograaf ook in de verkoop. met een regulateur wijzerplaat en met automatisch uurwerk. Dit werd gevolgd door het model “Split-Second-Chronograph-Rattrapante”, met een stopwatch-functie en met de weergave van achtsten van een seconde waarvoor Chronoswiss een patent ontving. Begin jaren 90 werd ook een model met een omkeerbare behuizing gelanceerd, het “Cabrio”-model in een klassiek, rechthoekig ontwerp. Chronoswiss vervaardigde een groot aantal andere klassieke modellen met verschillende complicaties. In 2012 werd Chronoswiss gekocht door het Zwitserse ondernemerskoppel Ebstein en verhuisde volledig naar Luzern (Zwitserland) met als doel de intentie van de oprichter en de traditie van het bedrijf Chronoswiss na te streven.

We hebben een aantal relevante Chronoswiss-modellen voor u op een rijtje gezet:

Cabrio
Chronograaf Rattrapante
Chronoscope
Classic
Imperia
Kairos
Lunar
Opus
Orea
Pacific
Regulateur
Sirius
Time Master