Chopard

Aankoop categorie: Horloge

Heeft u een Chopard horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Hier kunnen hoge prijzen worden behaald bij aan- en verkoop. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Chopard horloge en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Kost-Baar heeft sinds 1926 haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat voortdurend in contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar met zijn naam voor staat!
Het bedrijf Chopard werd in 1860 in Sonvilier (Zwitserland) opgericht door  Louis-Ulysse Chopard, een Zwitserse horlogemaker. Hij concentreerde zich op de productie van zeer nauwkeurige zakhorloges en chronometers en leverde zijn werken aan de Zwitserse spoorwegen. Chopard kreeg veel waardering van horlogeliefhebbers vanwege de fabricage van nauwkeurige, betrouwbare horloges. De klanten waren te vinden in Oost-Europa, Rusland of Scandinavië. Vanaf het einde van de 19e eeuw leverde Chopard het hof van de Russische tsaar Nicolaas II. De oprichter van het bedrijf stierf in 1915 en zijn zoon Paul-Louis zette het bedrijf voortaan voort. De werkplaats werd in 1937 verplaatst naar Genève en in 1943 nam Paul André Chopard, de kleinzoon van de oprichter, het bedrijf over. Karl Scheufele III was destijds was erg geïnteresseerd in het kopen van de Chopard-fabriek, die toen nog klein was. Scheufele kwam uit een familiedynastie die in goud zat en horloges verkocht in Pforzheim. Op een gegeven moment besloot het bedrijf Scheufele te stoppen met het maken van sieraden en zich te concentreren op het maken van horloges. In 1963 ontmoette Karl Scheufele III en Paul André Chopard elkaar in Genève om verkooponderhandelingen te voeren. De verkoop werd onmiddellijk beslist en Scheufele kon de fabricage in het verdere verloop zeer positief beïnvloeden, wat een positief effect had op de groei en erkenning van het bedrijf wereldwijd. In 1974 richtte Scheufele nog een werkplaats op in Genève.
Karl en zijn vrouw Karin brachten hun expertise en ervaring in de productie van sieraden in bij de ontwikkeling van de horlogecollecties, dus in 1976 werd de “Happy Diamonds” collectie aan het publiek gepresenteerd. Het bijzondere hier waren de vrij bewegende diamanten in de transparante horlogekast. Scheufele had dit ontwerp gepatenteerd en het wordt nog steeds gebruikt als handelsmerk voor sieraden en horloges door het bedrijf Chopard. In 1980 werd de sportieve en elegante collectie “St. Moritz ” in een schokbestendige en waterdichte constructie vervaardigd. In 1983 werd de eerste Chopard-vestiging geopend in Hong Kong. Vanaf 1984 werden horloges met complicaties aan het assortiment toegevoegd. Het model “Luna Dóro” is gemaakt met eeuwigdurende kalender en gedeeltelijk dalende weergave. In 1986 volgde na Hong Kong de eerste Europese verkoopvestiging in Genève.
In 1988 besloot Karl Scheufele III samen te werken met Mille Miglia, de bekende klassieke autorace in Italië. Hij ontwierp een collectie met een bijbehorende naam, die was gebaseerd op het ontwerp van oldtimers. In 1993 ging de bekende en succesvolle “Happy Sport” collectie in de verkoop. Hier werd staal gecombineerd met diamanten. In 1994 werd de weelderige collectie “Imperiale” gepresenteerd aan het publiek. De horloges in deze collectie hadden een royale set diamanten en gekleurde edelstenen gecombineerd met edelmetaal. In 1996 begon Chopard met het vervaardigen van zijn eigen uurwerken in zijn nieuwe fabriek in Fleurier en in 1997 presenteerde hij het eerste horloge met een speciaal gemaakt uurwerk, de “LUC 1860”. In 1999 werd de “Ice Cube“-serie gecreëerd met een helder ontwerp in kubusoptiek, gedeeltelijk bezet met diamanten. In de oldtimerrace “Grand Prix de Monaco Historique” in 2002 werd Chopard de officiële tijdwaarnemer. Jacky Ickx, een voormalige Belgische Formule 1- en sportwagencoureur, is al heel lang een vriend van Chopard. Ter ere van hem ontwikkelde Chopard de collectie in 2003 “Jacky Ickx”. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de “Happy Sports”-collectie werd het gelijknamige horlogemodel voorzien van een mechanisch uurwerk en te koop aangeboden.
In 2014 presenteerde Chopard de “LUC Tourbillon QF Fairmined”, een horloge gemaakt van eerlijk gewonnen goud. Ook in 2014 keert Porsche terug naar de 24 uur van Le Mans. Ter gelegenheid van dit evenement begon een samenwerking tussen Chopard en Porsche en werd de Chopard-fabriek de officiële tijdwaarnemer voor Porsche en werd de “Superfast”-collectie gecreëerd. Een Chopard horloge is ook terug te vinden in de lijst van de 10 duurste horloges ter wereld vanaf 2020 van het mannenblad “GQ”. De“Chopard 201-Carat” met een zetting van 201 karaat witte, roze, blauwe en gele diamanten. De verkoopprijs is omgerekend 22,3 miljoen euro. Het bedrijf Chopard staat nog steeds voor luxe sieraden, horloges en accessoires, en hun populariteit gaat onverminderd door.

Als u een Chopard-artikel wil verkopen, lees dan meer over de aankoopwaarde en de verkoopmogelijkheden. Wij zijn hier om te helpen!
We hebben hieronder enkele succesvolle Chopard-modellen voor u op een rijtje gezet:

 • Klassieke
 • Grand Prix de Monaco Historique
 • Gstaad
 • Happy Diamonds
 • Happy Sport
 • Happy Spirit
 • Ice Cube
 • Imperiale
 • L.UC
 • La Strada
 • Mille Miglia
 • St. Moritz
 • Superfast
horloge verkopen amsterdam

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

9 + 12 =

horloge verkopen

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Horloge dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Tineke de Vries
Tineke de Vries
2024-04-06
Super en ongecompliceerd. Zeer vriendelijke medewerkers en vertrouwens vol.
Pieter Dings
Pieter Dings
2024-04-03
Vriendelijk en deskundig geholpen in een tegelijkertijd gezellig en zakelijk gesprek. Wij komen nog eens terug.
Anneke van Immerzeel
Anneke van Immerzeel
2024-04-02
Als leek op het gebied van sieraden trof ik zeer betrokken doch professionele mensen aan die alle tijd namen. Min complimenten voor de manier waarop zij met mijn emoties ( die toch een rol bleken te spelen) omgingen en respecteerden. Dank hier voor.🙏❤️
Caroline Trapani
Caroline Trapani
2024-04-02
Prettige, vriendelijke en professionele houding. Eerlijke en oprechte beoordeling van de te taxeren sieraden.
Danny vdP
Danny vdP
2024-03-28
Vriendelijk en vakbekwaam. Nemen de tijd en geven goed advies.
Lucie de Bruin
Lucie de Bruin
2024-02-14
Vandaag een aantal foto's geplaatst via WhatsApp en binnen een uur kon mijnheer Tsakonis mij een schatting geven van de waarde van de sieraden. Zeer vriendelijk en weet waar hij over praat. Wij zijn zeer tevreden, ondanks dat wij niet rijk zullen worden door evt. verkoop van de sieraden 😉😀 Mijnheer Tsakonis heel erg bedankt 👍
Roos Hundscheid
Roos Hundscheid
2024-02-07
Keurige en correcte taxatie en aankoop. Meneer had heel veel kennis van zaken. Financiële afhandeling gewoon top👌 We gingen met een heel goed en tevreden gevoel naar huis!!
Tony Coens
Tony Coens
2024-01-19
Een bedrijf dat eerlijk is en goed de tijd neemt je te helpen. Daarnaast zou ik zeker een winkel bezoek adviseren. Ik stel het op prijs 🏆 mvg Tony

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS