Breitling

 

De Breitling, met zijn veelal sportieve uitstraling, neemt een bijzondere positie in de horlogewereld in. Hun uiterlijk is onmiskenbaar en daarom erg populair als statussymbool bij hun eigenaren en dragers. Heeft u een Breitling-horloge? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- of verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voelt u zich vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw Breitling en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsrelaties gestaag uitgebreid en staat in constant contact met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, dit is waar Kost-Baar voor staat met zijn naam!

Het bedrijf Breitling werd in 1884 in Saint Imier (Zwitserland) opgericht door de horlogemaker Léon Breitling. Vanaf het begin concentreerde hij zich op de productie van chronografen, die worden gebruikt in de industrie, de wetenschap, de sport en het leger. In 1889 registreerde Breitling een patent voor een eenvoudig, dun zakhorloge-model dat werd gekenmerkt door zijn vereenvoudigde fabricage en ongecompliceerd onderhoud. Het patent werd aan hem toegekend en Breitling kreeg veel erkenning voor zijn creatie. In 1892 verhuisde het bedrijf, dat al 60 medewerkers telde, naar La-Chaux-de-Fonds. In 1893 publiceerde Breitling een uurwerk met een gangreserve van 8 dagen, en 3 jaar later een model met een pulsograaf, wat van groot belang was voor doktoren. Tegen het einde van de 19e eeuw had Breitling in 16 jaar tijd meer dan 100.000 chronografen en stopwatches verkocht. Breitling wordt beschouwd als de uitvinder van de timer / tachymeter , waarmee automobilisten hun snelheid konden meten.
Léon Breitling stierf in 1914 en het bedrijf ging over op zijn zoon Gaston Breitling. Hij zette de productie van chronografen met veel succes voort en in 1923 ontwikkelde hij het eerste model met een extra drukknop, naast de drukknop die in de kroon is geïntegreerd voor het starten en stoppen van de stopfunctie. Gaston Breitling stierf heel vroeg en plotseling in 1927. Het bedrijf werd aanvankelijk gedurende 5 jaar geleid door een extern team totdat zijn zoon Willy, toen nog maar 14 jaar oud, in zijn voetsporen kon treden. In 1934 richtte Willy Breitling op’s werelds eerste polschronograaf met 2 extra pushers. In 1936 ontwikkelde Breitling speciaal voor piloten chronografen met zwarte wijzerplaten, gemakkelijk herkenbare lichtgevende cijfers en wijzers en een draaibare lunette. Een andere prestatie exclusief voor piloten was de gangreserve van acht dagen voor alle klokken, uurwerken en pilotenhorloges aan boord. Vanaf nu leverde Breitling aan de Royal Air Force. Het volgende project van Willy Breitling was de bouw van een horloge voor wetenschappers en technici. In 1940 werd het ” Chronomat”-model met een ronde rekenliniaal gemaakt. De modelnaam bestond uit de termen “chronograaf” en “wiskunde”.
In 1943 de collectie “Premiére”, die de eerste polschronografen voor de burgerlijke bevolking presenteerde. Het werd gekenmerkt door een eleganter, gedetailleerd ontwerp van hoge kwaliteit. Dit werd gevolgd door het “Duograph Rattrapante”-model met split-secondefunctie en de “Datora Line” met kalender- en maanfaseweergave. Een ander zeer bekend model werd in 1952 op de markt gebracht, het “Navitimer”-model , eveneens met rekenliniaal, maar afgestemd op de behoeften van de piloten. Kort daarna werden de Breitling “SuperOcean” en het model “TransOcean” uitgebracht, beide duikhorloges met net zo geavanceerde complicaties als de modellen voor de luchtvaart. De “Navitimer”werd in 1962 aangevuld door de astronaut Scott Carpenter met de functie van de 24-uurs weergave en startte vervolgens in mei 1962 op een ruimtemissie met het ruimteschip “Aurora 7”. In 1965 verscheen het model “Top Time” op James Bond oftewel Sean Connery’s pols. In deze film krijgt Bond van Q krijgt een Breitling met bijzondere functies. Andere prominente Breitling-dragers waren Raquel Welch, Miles Davis en verschillende atleten en astronauten.
In 1965 ontwikkelde Willy Breitling samen met Jack Heuer (Tag Heuer) en Dubois-Débraz een chronograaf met een microrotor en een extra opwindkroon aan de linkerkant van de kast, genaamd “Chrono-Matic”.​ De zogenaamde kwartscrisis deed zich voor in de jaren 70. Kwartstechnologie vond zijn weg naar de horloge-industrie en horloges met kwarts uurwerken zijn meer in trek bij eindklanten dan mechanische uurwerken. Breitling paste zich aan de situatie aan en bouwde nu kwarts uurwerken in hun horloges. In 1979, kort voor zijn dood, verkocht Willy Breitling zijn bedrijf aan de piloot en horlogemaker Ernest Schneider. Het bedrijf verhuisde in 1982 naar Grenchen in Zwitserland. In 1984 werd het model “Chronomat” heruitgegeven door Breitling onder invloed en medewerking van de “Frecce  Tricolori” , het aerobatic team van de Italiaanse luchtmacht. In 1985 volgde het nieuwe model “Aerospace”met kwarts uurwerk en twee displays, digitaal en analoog. In hetzelfde jaar is de “Navitimer” meerdere keren op de markt gebracht, maar nu met een handmatig opwindbaar uurwerk. Een andere editie, dit keer met een automatisch uurwerk, verscheen in 1987 en was wederom een ​​succesvol model.
Het volgende hoogtepunt werd gepresenteerd in 1988. Het model “Emergency”. Deze werd uitgerust met een noodzender en verder geperfectioneerd totdat de volledig ontwikkelde versie in 1995 op de markt kwam. Breitling vierde in 2009 zijn 125-jarig bestaan en presenteerde het “B1”-model, een speciaal gebouwd uurwerk voor automatische chronografen. Het model “Chronospace” werd gelanceerd in 2010, gevolgd door het model in 2015“Exospace B55” met de mogelijkheid om hem met een smartphone te verbinden. In 2017 is het grootste deel van de productie verkocht aan CVC Capital Partners. Een jaar later kwamen de overige aandelen. Georges Kern (zoon van een luxe juwelier in Düsseldorf) werdt aangesteld als directeur.
We hebben alle bekende Breitling collecties en modellen hieronder voor je op een rijtje gezet:

Aeromarine
Avenger
Aviator 8
Chronomat
Chrono-Matic
Colt
Exospace B55 Connected
Bentley
Galactic
Montbriilant
Navitimer
Professionele
Superocean
Top Time
Transocean
Windrider