A.Lange und Söhne

 

Heeft u een horloge van A. Lange en Söhne? Heeft u een schatting van de huidige waarde nodig of wilt u uw horloge verkopen? Bij de aan- of verkoop kunnen hier hoge prijzen worden behaald. Voel u vrij om contact met ons op te nemen! Wij helpen u graag bij het beoordelen van uw A. Lange and Sons en kunnen u een vrijblijvende offerte voor de aankoop doen. Sinds 1926 heeft Kost-Baar haar handelsbetrekkingen gestaag uitgebreid en is zij in constante uitwisseling met gerenommeerde dealers en verzamelaars van merkhorloges. Gebruik dit in uw voordeel voor uw gratis expertise of voor een vrijblijvende koopofferte. Wij kopen en verkopen in het belang van onze klanten, daar staat Kost-Baar voor met zijn naam!
De A. Lange and Sons Manufactory werd in 1845 opgericht door Ferdinand Adolph Lange in Glashütte. Lange ontving financiële steun van de staat in de vorm van een lening voor de vestiging en tewerkstelling van 15 leerlingen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Dresden hoopte dat de oprichting van een  horlogewerkplaats de arbeidsmarkt in de regio Glashütte zou verbeteren. A. Lange kreeg bij de productie ondersteuning van zijn zwager Adolf Schneider. Het eerste zakhorloge van de fabriek werd snel gemaakt en droeg de inscriptie “A. Lange, Dresden” op de wijzerplaat.
De uitbreiding van het bedrijf betekende dat andere horlogefabrikanten zich in Glashütte vestigden, waardoor de regio het Duitse centrum van uurwerken werd. In 1868 kwamen de twee zonen van de oprichter, Richard en Emil Lange, bij het bedrijf en het werd omgedoopt tot “A. Lange und Söhne “. Ferdinand A. Lange verfijnde de horlogemakerij en onder zijn leiding werden enkele innovaties gepresenteerd. De fabriek had in 1875 al 70 medewerkers. Ook Ferdinand A. Lange stierf in 1875 en het bedrijf werd nu voortgezet door zijn drie zonen. Verdere vorderingen en innovaties volgden en het bedrijf kreeg wereldwijde erkenning. De juwelier en horlogemaker M. Stellmann in Hannover werd de belangrijkste dealer van A. Lange en Söhne horloges. Na 1877 ontwikkelde het bedrijf verdere submerken met de namen “Deutsche Uhrenfabrikation” en “OLIW”. De fabricage van zakhorloges werd zodanig geperfectioneerd dat ze in massa konden worden geproduceerd. De uurwerken voor polshorloges werden lange tijd niet in eigen huis vervaardigd, maar ingekocht. Pas na 1945 werd het eerste polshorloge-uurwerk vervaardigd (Kaliber 28).
Tussen 1945 en 1949, tijdens de Sovjetbezetting, werden A. Lange and Sons, evenals andere werkplaatsen en leveranciers, onteigend en veranderde de bedrijfsnaam in VEB Mechanik A. Lange & Söhne. De afstammelingen van Ferdinand A. Lange en voormalig directeur van de fabriek vluchtten naar West-Duitsland en richtten in Pforzheim het bedrijf “A. Lange Pforzheim” op. De fabrieken werden echter niet zelf vervaardigd, maar ingekocht. Het bedrijf bestond tot 1987. Het Oost-Duitse bedrijf werd gevolgd door de Duitse hereniging het bekende bedrijf ” Glashütter Uhrenbetrieb GmbH” .
In 1990 richtte de achterkleinzoon van Ferdinand Adolph Lange, Walter Lange, de“Langen Uhren GmbH” en claimde de rechten voor het merk A. Lange and Sons. Walter Lange kreeg uitgebreide ondersteuning van IWC, in het bijzonder van Günter Blümlein (Managing Director IWC) en Lothar Schmidt (Production Manager IWC) bij de ontwikkeling van nieuwe modellen en het beheer. De eerste modellen werden in 1994 uitgebracht. Ze heetten “Lange 1”, “Arkade”, “Saxonia” en “Pour la Merité”. De ” Lange 1″ ontving in 1995 en 1997 de onderscheiding “Horloge van het jaar” van het tijdschrift “Welt am Sonntag”. In 1997 volgde het model “Langematik ” met het automatische uurwerk “SAX-O-MAT” en werd uitgegeven door het horlogemagazine “Chronos” beloond met 6 sterren. In 1999 werd de chronograaf “Datograph” te koop aangeboden. In 2001 vond de fusie met andere hoogwaardige horlogebedrijven plaats om de luxegoederengroep “Richemont” in Genève te vormen. In 2005 werd de tourbograaf “Pour la Merité” uitgebracht. Het meest gecompliceerde horloge van de fabrikant van die tijd. In 2007 werd het model “Lange 31” gebouwd met een automatische versnellingsbak van 31 dagen, in hetzelfde jaar werd de fabricage door het tijdschrift Wirtschaftswoche uitgeroepen tot het belangrijkste Duitse luxemerk . In 2015 opende Angela Merkel een nieuw werkplaats gebouw in Glashütte. Walter Lange stierf in 2017.

Tot op de dag van vandaag worden de horloges zeer zorgvuldig vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Onzichtbare componenten worden net zo zorgvuldig en fijn met de hand afgewerkt als de zichtbare. Alle uurwerken die te koop zijn, worden twee keer in elkaar gezet. Kort voor de definitieve oplevering worden de werken weer gedemonteerd en zorgvuldig schoongemaakt om stof en/of krassen te verwijderen. Hieronder hebben we enkele modellen A. Lange en Söhne voor u op een rijtje gezet:

1815
Datograph
Grosse Lange 1
Lange 1
Langematik Perpetual
Richard Lange
Saxonia
Tourbograph