Zwitserse frank Vreneli-munt

 

Gouden Zwitserse frank Vreneli munt

Wilt u een gouden munt van Zwitserse frank Vreneli verkopen?

Soms geven naaste familieleden elkaar gouden munten voor communies, bruiloften of soortgelijke evenementen. Deze komen dan meestal in een la terecht en blijven lang onopgemerkt totdat ze op een gegeven moment weer verschijnen. De vraag is nu hoeveel de gouden munt van de Zwitserse frank Vreneli waard is. Heeft het zin om het te behouden of is het de moeite waard om te verkopen? Wij kunnen u helpen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van waardering van edelmetalen en kostbaarheden, werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. We zijn op betrokken bij het proces zonder omwegen of tussenstations als het gaat om het omsmelten van gouden Zwitserse frank Vreneli munten bij een aan- of verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk. Door onze contacten met de raffinaderij hebben we altijd de mogelijkheid u de huidige goud prijsstijgingen door te geven. Gouden Zwitserse frank Vreneli munten hebben soms meer dan alleen hun goudwaarde! Afhankelijk van uw situatie bent u interessant voor investeerders en kunt u worden aangeboden aan dealers, verzamelaars of investeerders uit ons netwerk van handelsrelaties. Als dit het geval is, kunnen wij voor u een hogere aanschafwaarde realiseren dan normaal. Wij zullen u hierover informeren wanneer u uw gouden Zwitserse frank Vreneli  munt presenteert !

De gouden Zwitserse frank Vreneli munt

De gouden Zwitserse frank Vreneli munt werd geslagen van 1897 tot 1949 als opvolger van de gouden Zwitserse Helvetia munt. In totaal werden 58,6 miljoen stuks in omloop gebracht. Het wordt nog vaak cadeau gedaan of gekocht door investeerders. Op de voorzijde van de munt ziet men het zijportret van een jonge Zwitserse vrouw genaamd Verena. Het motief is gemaakt door de Zwitserse kunstenaar Fritz Ulisse Landry, zijn naam is ook te zien op de rand van de munt. De keerzijde van de Zwitserse frank Vreneli-munt toont de nominale waarde in franken (FR) en het Zwitserse wapenschild plus het jaar van uitgifte. Het wapenkruis bevindt zich in het midden of in het bovenste deel van de munt, afhankelijk van de nominale waarde. De gouden Zwitserse frank Vreneli muint werd altijd geslagen in 900 fijn goud, wat overeenkomt met 21,6 karaat. Het is op de markt te vinden in de volgende nominale waarden en gewichten:

10 Fr = 3,2 gram   20 Fr = 6,4 gram 100 Fr = 32,2 gram

Dus hoe verkoopt u een gouden Zwitserse frank Vreneli munt bij Kost-Baar?

De verkoop van gouden Zwitserse Vreneli-munten aan ons is altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van identiteitskaart of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. Dit geeft u ook de mogelijkheid om het proces van taxatie van uw Zwitserse gouden Vreneli- munt van dichtbij mee te maken zodat u zichzelf kunt overtuigen van het gewicht en de authenticiteit van uw gouden Zwitserse Frank Vreneli munt. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks te verzenden. Als u aan ons verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).