Tandheelkundig goud

Tand Goud

Tand Goud

Goed advies bij Kost-Baar: Laat uw tandarts u het oude kunstgebit geven!

Tandheelkundig goud kan zeer winstgevend zijn bij verkoop. Als u nog een oud kunstgebit heeft, wees dan niet bang om dit aan ons te laten zien. Wij hebben geen bedenkingen en kunnen de waarde inschatten en u direct de berekende geldwaarde betalen! U zult verrast zijn wat u voor uw oude gouden tand krijgt betaald! In plaats van het in de la te laten liggen, kunt u het gebruiken om hoge contante uitbetalingen te realiseren. Het Kost-Baar team zal u helpen met een niet-bindend en discrete beoordeling van uw tandheelkundig goud! U beslist zelf of u het verkoopt of houdt.

Kost-Baar onderhoudt al jaren persoonlijk en daardoor nauw contact met de raffinaderij (www.edelmataalsm.nl) in Rotterdam. Edele metalen voorwerpen die niet meer kunnen worden verkocht, zoals tandheelkundig goud , oud goud, defecte sieraden, etc. worden hier op controleerbare wijze omgesmolten. Onze algemeen directeur Marius Tsakonis is regelmatig ter plaatse, inspecteert de werkprocessen en wisselt van gedachten met de verantwoordelijken. Goudprijsstijgingen kunnen direct worden doorberekend aan onze klanten. Er zijn geen hoge aftrekposten van tussenpersonen!

De schatting van de tandheelkundig goud vereist een nauwkeurige beoordeling van de stukken en het opnemen van empirische waarden bij het smelten van tandheelkundig goud. Vaak bevatten gouden tandkronen of gouden bruggen nog resten van keramische tanden of tandresten; dat is voor ons geen probleem. We verwijderen zoveel mogelijk vreemde materialen van de gouden tand en kunnen de gewichten aannemelijk maken, zelfs als er nog tandresten zijn.

Wat is tandheelkundig goud ?

Met tandheelkundig goud moet er onderscheid gemaakt worden tussen de witte en gele goud.

Gele goud bevat zeker een groter deel, maar in ieder geval ongeveer de helft, van fijn goud. Om het gehalte aan fijn goud te kunnen schatten en beoordelen, is een presentatie en inspectie van het uiterlijk van essentieel belang. Afhankelijk van het gewicht van het geel tandgoud en vanwege de huidige hoge goudprijs, kunt u hier hoge uitbetalingsbedragen verwachten! Wij kunnen ook tandplaten in goud kopen na een exacte schatting. Het gehalte aan fijn goud ligt hier tussen 65% en 87%.

Wit tandgoud bevat een lager percentage fijn goud. Hier wordt zilver, platina of palladium gebruikt voor het grootste deel van de productie. Aangezien de aankoopprijs voor deze edele metalen echter niet onaanzienlijk is, kunnen ook hier, afhankelijk van het gewicht, mooie uitbetalingsbedragen worden bereikt. Kunstgebitonderdelen van wit materiaal bestaan meestal uit onedele metalen en hebben geen noemenswaardige waarde.

Hoe verkoopt u tandgoud bij Kost-Baar?

U verkoopt tandgoud altijd persoonlijk en legitiem aan ons (op vertoon van uw identiteitskaart of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen graag een wederzijds vertrouwen opbouwen met onze klanten. Een voordeel van deze aanpak is dat je u het proces van taxatie op de voet kunt volgen en vragen kunt stellen op elk moment. Wij onthouden ons daarom van het bezorgen en kopen van tandgoud per post of iets dergelijks. Als u aan ons verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant betaald! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren.

Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).