Krugerrand gouden munt

Krugerrand gouden munt, 1 ounce puur goud , voorzijde / achterzijde

Wilt u een gouden Krugerrand-munt verkopen?

Heeft u een waardevolle gouden Krugerrand- munt geërfd en weet niet hoeveel deze waard is of overweegt u deze te verkopen? Gouden munten zijn niet voor iedereen of voor iedereen weggelegd. Misschien geeft u er de voorkeur aan om het contact geld in handen te hebben om iets naar eigen smaak te kopen. Als u uw gouden Krugerrand-munt wilt verkopen, dan bent u bij Kost-Baar aan het juiste adres,  want de aankoop van gouden munten is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van taxaties van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl) wat voor u als klant zeer voordelig is. Wij zijn zonder omwegen of tussenstations bij het proces betrokken als het gaat om het smelten van Krugerrand gouden munten bij een aan- of verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk. We hebben door ons contact met de raffinaderij altijd de mogelijkheid om de huidige goud prijsstijgingen rechtstreeks aan u door te geven. Soms hebben de gouden munten van Krugerrand echter niet alleen een smeltwaarde! Afhankelijk van uw situatue bent u interessant voor investeerders en kunt u  vanuit ons netwerk van handelsrelaties aangeboden worden aan dealers, verzamelaars of investeerders, dan kunnen wij voor u een hogere aanschafwaarde realiseren dan normaal. We laten het u weten wanneer u uw gouden Krugerrand-munten presenteert! 

De gouden munt van Krugerrand (Zuid-Afrika)

De gouden munt van Krugerrand, is een zeer bekende gouden munt en werd voor het eerst geslagen in 1967 in Germiston (Zuid-Afrika). De munt dankt zijn naam aan de voormalige Zuid-Afrikaanse president Paul Kruger en de munteenheid die sinds 1961 in Zuid-Afrika wordt gebruikt: “Rand”. Op de voorkant staat het zijportret van Paul Kruger op basis van de voor hem gemaakte buste. Paul Kruger was de zoon van Duitse immigranten en werd geboren in Afrika. Van 1882 tot 1902 was hij president van Zuid-Afrika en oprichter van het Kruger National Park. ​ De keerzijde van de Krugerrand-munt toont een springbokantilope in het midden, met rechts en links ervan het jaar van uitgifte. Naast de gestippelde sierrand aan de zichtzijde van de munt heeft deze ook een geribbelde rand. Een bijzonder kenmerk van de Krugerrand-munt is dat deze geen nominale waarde heeft, maar de aanduiding “Rand” of “oz”. De gouden munt van Krugerrand is een pure investeringsmunt. Verzamelaar toeslag is niet mogelijk voor de Krugerrand gouden munt; de aan- of verkoop waarde is alleen gebaseerd op de huidige goud prijsafspraken op de beurs plus eventueel een kleine premie als de conditie optimaal is.
Krugerrand gouden munten zijn er in verschillende uitvoeringen. De aanduidingen op de munt zijn “R” (rand) of “oz” (ounce), bijvoorbeeld:
1 R
2 R
1 oz
1/2 oz
1/4 oz
1/10 oz

Hoe verkoopt u de gouden Krugerrand-munt bij Kost-Baar?

De verkoop van gouden Krugerrand- munten aan ons is altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van ID-kaarten of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. U hebt de mogelijkheid om van dicht bij het taxatieproces waar te nemen en uzelf te overtuigen van het gewicht en de echtheid van uw Krugerrand gouden munt. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks te ontvangen. Als u aan ons verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).