Gouden munten

Aankoop categorie: Goud

Waar verkoopt u het beste gouden munten?

Heeft u één of meer gouden munten en denkt u erover om deze te verkopen? Soms zijn er situaties in het leven waarin men misschien liever contant geld in handen heeft dan gouden munten. Misschien wilt u iets moois kopen of bijvoorbeeld uw huis mooier maken, of u moet een onverwacht hoge rekening betalen. Als u gouden munten wilt verkopen, dan bent u bij Kost-Baar aan juiste adres, want dit is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van het taxeren van edelmetalen en kostbaarheden werkt Kost-Baar door persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces betrokken als het gaat om het omsmelten van goud bij aan- en verkoop. Hierdoor blijven de kosten voor het smelten zo laag mogelijk. Door ons contact met de raffinaderij kunnen we altijd de actuele goudprijsverhogingen rechtstreeks aan u geven. Bij aankoop van gouden munten is het van groot belang om persoonlijk contact met u te hebben om u direct te kunnen informeren en uw vragen over de munten volledig te kunnen beantwoorden. Marius Tsakonis en zijn team van experts hebben tientallen jaren ervaring in het omgaan met de aankoop van gouden munten. De aankoop van gouden munten vereist grote zorg bij het onderzoek en deskundige kennis van de aard van gouden munten.

Waar moet rekening mee worden gehouden bij het kopen/verkopen van gouden munten?

Gouden munten worden geslagen in verschillende legeringen. Ze bestaan ​​niet altijd uit fijngoud , maar hebben ook gradaties in hun composities.

De meest voorkomende legeringen voor munten zijn:
900 / –
916 / –
980 / –
999 / –

Hier wordt duidelijk dat de fundamentele aankoopprijs ligt zeer dicht of rechtstreeks aan de fijne goudprijs. Dit is belangrijk voor u als gouden munten verkoper om te weten om uzelf te beschermen tegen zwarte schapen in de koophandel. Gouden munten hoeven niet per se te worden omgesmolten. Als uw gouden munt een verzamelwaarde heeft, zullen wij u hierover informeren en de prijs op basis van de vraag berekenen. Het team van Kost-Baar zorgt ervoor dat wanneer gouden munten worden verkocht, zij transparant en begrijpelijk worden geïnformeerd over de aankoop van gouden munten en vooral over de huidige goudprijs of verzamelwaarde.

Algemene informatie over gouden munten

In de late eeuwen voor Christus maakte de ontwikkeling van de handelsmarkt het onvermijdelijk dat er een munteenheid moest worden ingevoerd om het handelssysteem “goederen voor goederen” langzaam te vervangen. In 600 voor Christus slaagde koning Kroisos van Lydia (Klein-Azië) erin een groot aantal gouden munten van gelijke grootte en waarde te produceren. Dit was de eerste stap voor de verspreiding en introductie van gouden munten in andere landen en continenten. Na Klein-Azië waren de Grieken de volgende die het slaan van munten intensiveerden. Tegenwoordig worden munten gemaakt door staatsmunten geproduceerd en gekocht door verzamelaars of investeerders. Gouden munten zijn al lang achterhaald als betaalmiddel, omdat hun materiële waarde meestal hoger is dan hun nominale waarde. Er zijn een aantal bekende en populaire munten van over de hele wereld zoals:

De gouden munten verschillen in grootte, jaar van uitgifte, legering en nominale waarde. Gouden medailles moten niet verward worden met gouden munten. Gouden medailles worden uitgegeven voor een specifiek evenement of ter ere van een persoon en worden verkocht aan verzamelaars of verwerkt in sieraden. In tegenstelling tot gouden munten kunnen medailles ook een laag goudgehalte hebben. Wij van Kost-Baar kunnen u helpen om onderscheid te maken tussen de waardevolle en onbeduidende exemplaren.

Dus hoe verkoopt u gouden munten bij Kost-Baar?

Goud verkopen zoals gouden munten is bij ons altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van ID-kaart of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop van gouden munten persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. U hebt dus ook de mogelijkheid om uw het taxatie proces van heel dichtbij te bekijken, om het gewicht en de authenticiteit van uw gouden munten zelf waar te nemen. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks in te sturen.
U krijgt bij een verkoop van gouden munten aan ons het betaalde bedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om uit te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige, ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

9 + 9 =

Gouden munten

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Goud dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS