Duitse gouden munten

Aankoop categorie: Goud

Bezit u Duitse gouden munten? Wilt u graag weten meer over de waarde of het goudgehalte?

Mogelijk hebt u Reichsmark-munten geërfd van uw grootouders of overgrootouders en weet u niet hoe u ze moet classificeren. Hoe wordt het goud hier gemaakt? Heeft de munt een verzamelwaarde? Welk bedrag krijgt u bij verkoop van deze munten? Deze en andere vragen beantwoorden wij graag voor u! Als u uw Duitse gouden munten wilt laten taxeren of als u deze wilt verkopen, dan zit u bij Kost-Baar aan het juiste adres, want Duitse gouden munten kopen is een kwestie van vertrouwen! Kost-Baar handelt sinds 1926 in kostbaarheden en edelmetalen. Als een van de weinige bedrijven op het gebied van waardering van edelmetalen en kostbaarheden, werken we door middel van persoonlijk contact zeer nauw samen met de raffinaderij in Rotterdam (www.edelmetaalsm.nl), wat voor u als klant zeer voordelig is. Zonder omwegen of tussenstations zijn wij bij het proces van het omsmelten van Duitse gouden munten betrokken. Hierdoor blijven de kostenvoor het smelten zo laag mogelijk. We hebben onze contacten met de raffinaderij altijd de mogelijkheid van de huidige goud prijsstijgingen rechtstreeks aan u door te geven. Maar Duitse gouden munten zijn soms meer waard dan alleen de smeltwaarde! Afhankelijk van in welke toestand u verkeert en uit welk jaar de munt komt, bent u interessant voor investeerders en kunt u worden aangeboden aan dealers, verzamelaars of investeerders uit ons netwerk van handelsrelaties. Als dit het geval is, kunnen wij voor u een hogere aanschafwaarde realiseren dan normaal. Wij informeren u hierover bij de presentatie van uw Duitse gouden munt!

De gouden Duitse munten

De gouden Duitse munten zijn onder te verdelen in 3 categorieën:

  1. Reichsmark-munten in goud
  2. D-Mark-munten in goud
  3. Gouden Euro munten

1. De gouden Rijksmunten

De gouden Duitse Rijksmunten werden geslagen in verschillende Duitse munthuizen tussen 1871-1915. Keizerlijke gouden munten werden in die tijd feitelijk als betaalmiddel gebruikt en om deze reden werden ze in grote aantallen geslagen. Munten die als betaalmiddel werden gebruikt, worden ook wel circulatiemunten genoemd. De gouden munten van het Duitse Rijk zijn er in vele variaties. Ze waren altijd opgedragen aan de hertogdommen of koninklijke territoria, dus de kopzijde draagt ​​altijd het portret van een koning of hertog van een keizerlijk territorium. De nominale waarde en de keizerarend zijn altijd op de achterkant te zien.

De gouden Rijksmunt werd altijd geslagen in 900 goud en is op de markt verkrijgbaar in de volgende nominale waarden:   5 Reichsmarks = 1,99 gram 10 Reichsmarks = 3,98 gram 20 Reichsmarks = 7,96 gram

De gouden munt van 5 Reichsmark werd soms in grote hoeveelheden nagemaakt. Aangenomen wordt dat 90% van de 5 gouden Rijksmunten die momenteel nog in omloop zijn, vervalsingen zijn. De vervalsingen werden bedacht door een Duitse oogarts en zijn zus in de periode van 1959 tot 1962. In 1963 werden ze als gevolg van een wetswijziging veroordeeld tot gevangenisstraf en een boete. Zelfs banken verkochten deze vervalsingen tijdelijk als originele munten uit de tijd van het Duitse rijk.

2. De gouden mark

DM-munt in goud werd in 2001 bedacht voor valutaomrekening. Ze werden uitgegeven in een oplage van 1 miljoen stuks en vervolgens verkocht voor 250 DM. Het is gebaseerd op de originele DM in een koper-nikkellegering; alleen de aanduiding “Bondsrepubliek Duitsland” moest om juridische redenen worden gewijzigd in “Deutsche Bundesbank”. De Bundesbank kwam op het idee van deze munten en er moest eerst een wet worden opgesteld om deze ten uitvoer te leggen. Circulatiemunten en herdenkingsmunten worden verder alleen geproduceerd door de 5 Duitse staatsmunten: het gouden merkteken is alleen gemaakt van 999,9 goud , d.w.z. fijn goud

Reliëf en in één versie:
1 Duitse mark = 12 gram

3. Gouden euromunten

Sinds de invoering van de euro in 2002 geeft het federale ministerie van Financiën elk jaar relatief grote aantallen gouden euromunten uit , voornamelijk als beleggingsobject. Als u deze gouden euromunten heeft gekocht bij de invoering van de euro, kunt u nu een hoge winst maken bij de verkoop. De gouden euromunten verschillen niet zo veel in hun motieven als bijvoorbeeld de keizerlijke gouden munten. Meestal is het eurosymbool op de voorkant te zien. Maar er zijn ook motieven over de volgende onderwerpen: “Duitse bos”, “huisvogels” en “muziekinstrumenten”. Op de achterzijde vindt u de nominale waarde, de federale adelaar en het jaar van uitgifte. De gouden euro munten worden altijd geslagen in 999,9 goud = fijn goud en in de volgende uitvoeringen:

€ 200 = 31,10 gram € 100 = 15,55 gram   € 50 = 7,78 gram   € 20 = 3,89 gram

Hoe verkoop je Duitse gouden munten bij Kost-Baar?

Duitse gouden munten verkopen aan ons is altijd persoonlijk en legitiem (op vertoon van ID-kaarten of rijbewijs). Dit is onze topprioriteit! Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en willen bij de verkoop persoonlijk in contact komen met onze klanten en een wederzijds vertrouwen opbouwen. U hebt ook de mogelijkheid om het taxatieproces van heel dicht bij waar te nemen, en u zelf te overtuigen van de werkelijke waarde en authenticiteit van uw munten of om meer informatie te bemachtigen. Marius Tsakonis en zijn team van experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Wij doen daarom geen aankopen door artikelen per post of iets dergelijks op te sturen. Als u aan ons goud verkoopt, ontvangt u het aankoopbedrag direct contant! Een andere mogelijkheid is om te betalen via bankoverschrijving. U kunt bij ons op kantoor langskomen en daar in een prettige en ontspannen sfeer de verkoop of waardering laten uitvoeren. Als verdere mogelijkheid bieden wij u aan om ter plaatse een afspraak te maken (huisbezoek).

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

11 + 15 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Goud dat wij aankopen

Bekijk meer

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS