Saffier

Aankoop categorie: Edelstenen

Wilt u saffier sieraden verkopen?

Misschien heeft u een keer een saffier sieraad gekregen en is het niet uw smaak of past het sieraad gewoon niet bij u. Lees dan meer over de waarde en de haalbare aankoopprijs van uw stukken bij Kost-Baar. Wij helpen u kosteloos en vrijblijvend met het classificeren van uw saffier sieraden.

Waar moet op gelet worden bij sieraden met saffier?

Tegenwoordig zijn saffieren sieraden in veel verschillende ontwerpen op de sieradenmarkt te vinden, dus er is specialistische kennis nodig om onderscheid te maken tussen waardevol en inferieur. Vaak worden alleen kleine saffieren verwerkt in sieraden, die ook zeer donker van kleur zijn. Dergelijke saffieren bestaan in ruwe hoeveelheden en zijn daarom niet van grote waarde. Een saffier moet “korenbloemblauw” zijn; een wat ongebruikelijke, maar toch heel toepasselijke naam. Het moet duidelijk en intens blauw zijn, niet zwartblauw, lichtblauw en ook niet turkooisblauw. Hoe minder insluitsels de saffier heeft, des te beter voor de aan- en verkoopmarkt. Een ander criterium voor de waarde van de saffier sieraden is de afwerking. Als het gaat om sieraden die met de hand zijn gemaakt, worden hier meestal saffieren van hogere kwaliteit gebruikt, zoals bij machinaal vervaardigde sieraden. Dan is er het type edelmetaal. In het geval van zilver, goud, platina moeten hier verschillen in de waardering worden overwogen en gemaakt! Antieke juwelen met saffieren zijn momenteel meer in trek dan moderne juwelen.

Leer meer over de waarden van uw saffieren sieraden in een persoonlijk gesprek met onze experts. Iedereen kent waarschijnlijk de verlovingsring van prinses Diana. In het midden bevond zich een 12-karaats ovaalgeslepen Ceylon-saffier, omlijst door 14 diamanten. De aankoopprijs was destijds £ 28.000 (momenteel het equivalent van ongeveer € 31.500). Vandaag wordt de waarde geschat op  108.100. De ring was geenszins op maat gemaakt. Diana koos op haar bescheiden manier gewoon de ring die ze het mooist vond uit het assortiment van de hofjuwelier. De ring is nu eigendom van Prince Williams vrouw Kate. Het ontwerp van de saffierring is tot op de dag van vandaag een bestseller. Of het nu in warenhuizen, online winkels of lokale juweliers is, overal en in alle prijsklassen vindt men ringen of complete sieradensets met dit ontwerp.

 Wat is belangrijk bij het beoordelen of kopen van saffier sieraden?

Voor het verkopen of laten taxeren van saffieren sieraden kunt u ons bezoeken tijdens onze kantooruren in ons kantoor of tijdens onze campagnedagen. De presentatie van de sieraden is essentieel voor een waardering of voor een verkoop, daarom zien we af van het kopen van waardevolle voorwerpen door ze per post of andere verzendserviceproviders te versturen of ontvangen. Het heeft voor ons de hoogste prioriteit dat u direct bij alle tests aanwezig bent. Om  hoge prijzen voor uw  saffier sieraden te kunnen realiseren, is de gegarandeerde authenticiteit van de saffier een voorwaarde, daarom vragen wij u om bewijs te leveren 
om natuurlijkheid, kleur, afkomst en eventueel gewicht mee te nemen. Als deze niet beschikbaar zijn, kunnen we u adressen geven om de relevante informatie te verkrijgen.

Bel ons op: 06-28 25 13 11

Bel nu voor een afspraak met Kost-Baar.nl

Neem contact op met Kost-Baar.nl

14 + 11 =

Team Kost-Baar.nl staat voor u klaar

Kost-Baar.nl maakt deel uit van het familiebedrijf Schreuders-Moerkerken in Rotterdam, traditie sinds 1926. Schreuders-Moerkerken was het eerste bedrijf dat het wereldwijd unieke concept ontwikkelde om goud te kopen met behulp van touringcars. Neem. nu contact met ons op of laat uw kostbaarheden taxeren bij Kost-Baar.nl via het taxatieformulier. Een aankoop vindt plaats in contanten of door directe overboeking, zonder limiet! Wij zorgen ervoor!

Kost-Baar.nl

Meer Edelstenen dat wij aankopen

Wat onze klanten vertellen

Peter J. Korten
Peter J. Korten
2023-01-16
Helaas, het certificaat bij de parels bleek onjuist. De expertise van KostBaar niet.
Sandra Huijg
Sandra Huijg
2023-01-09
Heel makkelijk en fijn (telefonisch en whatsapp) contact gehad met meneer Tsakonis. Iconen op verzoek toegestuurd per aangetekende verzending. Alles prima verlopen! Zeer vriendelijk contact van begin tot eind, goede updates over de status en een vlotte afhandeling.
Ansje Laban
Ansje Laban
2022-12-16
Dank, was n prettig gesprek en n fijne taxatie, alles geregeld zoals beloofd, n aanrader voor n taxatie. Dank u wel.
bjorn roovers
bjorn roovers
2022-11-09
Zeer deskundig en professioneel ! Ik kan niks anders dan lof spreken en ben erg tevreden over de vriendelijke en professionele manier van zaken doen van Kost-Baar
Jeroen Lodewikus
Jeroen Lodewikus
2022-10-06
Zeer professioneel en vakkundig geholpen. Zeker aan te raden als het om taxaties gaat.
Rombout van den nieuwenhof
Rombout van den nieuwenhof
2022-08-22
Wilde de waarde weten van een icoon uit nalatenschap en vroeg advies. Kreeg dat dezelfde dag nadat ik foto's had toegestuurd. Helaas betrof het een kopie en geen origineel uit de 15e eeuw. Deskundige en uitermate vriendelijke reactie van de heer Tsakonis. Dank daarvoor!
marwilja romkes
marwilja romkes
2022-08-21
Handig contact via Whatsapp. Snel en uitgebreid antwoord. Heel tevreden!
E. Beimers
E. Beimers
2022-08-05
Ik stuurde een aanvraag en kreeg onmiddellijk een vriendelijk, deskundig antwoord.
Jeanet Nijeboer
Jeanet Nijeboer
2022-08-03
Heel goed en vrijblijvend advies gekregen over de verkoop van tin. Fijne service!
RiJuKro
RiJuKro
2022-08-02
Antaeus Tsakonis heeft mij een goed advies gegeven na een duidelijke uitleg! Dank je wel Antaeus !

Bekend van radio en televisie

NPO Start
KRO
Max
Funke
Panorama
AD
FD
NOS
NOS