Cartier sieraden

Cartier Trinity Ring, 750 geel goud, wit goud, rood goud

 

Heeft u Cartier- sieraden?

Bezit u sieraden die u wilt verkopen? Het Kost-Baar team en eigenaar Marius Tsakonis helpen u graag verder. Neem contact met ons op en laat u kosteloos en vrijblijvend adviseren. Designer sieraden zijn altijd populair geweest bij trendbewuste vrouwen en mannen. Dankzij internationale contacten hebben we wereldwijde verkoopkansen en helpen we u om maximale prijzen te realiseren.

Louis-Francois Cartier nam de juwelierszaak in Parijs over, waar hij stage liep en het succesverhaal zijn beloop kreeg. Aanvankelijk specialiseerde de juwelier zich in kostbare stenen en juwelen. Hij boekte al snel succes met zijn handgemaakte sieraden en leverde zelfs aan de Franse keizerin Eugenie. Het succes van zijn bedrijf groeide gestaag en in 1859 verhuisde het bedrijf zijn bedrijfspand naar de “Boulevard des Italiens”. Een populaire winkelmijl waar hoogwaardige retailers zich al hadden gevestigd. Cartier breidde zijn assortiment uit met zelfgemaakte horloges. Nog een stap naar succes: Louis, Cartiers zoon, kwam bij het bedrijf. Hij specialiseerde zich in het uitbreiden van de productie van tassen, polsbandjes en slingerklokken. Het hoofdkantoor van de horlogefabrikant werd in 1899 verplaatst naar “Rue de la Paix 13”, zodat op de best mogelijke manier aan de eisen van welgestelde klanten kon worden voldaan. De familieleden Pierre en Jacques traden ook toe tot het familiebedrijf en openden de eerste Cartier- vestiging in Londen. Cartier werd de hofleverancier van de koninklijke familie. In 1904 werd het eerste pilotenhorloge met de naam “Cartier Santos”  met leren band ontwikkeld. Er werden contacten gelegd met Perzië, met de bedoeling om de parelhandel te starten. Vanaf 1907 ontstonden er zakelijke relaties met Rusland. In 1909 opende de eerste winkel in Amerika op Fifth Avenue in New York.
Het bedrijf ontwierp zijn sieradencollectie met het typische pantermotief, dat zelfbewuste, elegante en sensuele vrouwelijkheid belichaamde. Andere creaties volgden, zoals de “Trinity Ring” in 1918. De “Must and Tank”-productlijn, die werd gecreëerd in 1917, is legendarisch en is tot op de dag van vandaag grotendeels ongewijzigd gebleven. Jacques Cartier stierf in 1941, gevolgd door Louis Cartier een jaar later. Pierre Cartier stierf in 1964, de laatste oprichtende zoon. Het familiebedrijf werd opgesplitst in drie takken en enkele bedrijfsgebieden werden opgegeven. In 1974 fuseerden de afzonderlijke onderdelen tot de nieuwe ” Cartier  Monde”-groep . In de jaren 80 kocht Cartier geleidelijk verschillende luxefabrikanten over, zodat het in 1993 de “Vendome Luxury Group” werd. Het merk Cartier maakt sinds 1997 deel uit van de Zwitserse Richemont Group. Naast sieraden en horloges zijn er nu allerlei accessoires, zoals lederwaren, parfums, schrijfgerei, aanstekers en glazen in het assortiment. Op 30 april 2009 vierde Cartier zijn 100e verjaardag in de VS en is nog steeds een succesverhaal. Met zijn handelsmerk, de panter, wat staat voor majestueuze, elegante sieraden, heeft het label het perfecte symbool uitgekozen. Deze grote kat belichaamt een vrije, zelfverzekerde, elegante en sensuele vrouwelijkheid. Keer op keer ontwerpt Cartier zeer waardevolle individuele stukken met het pantermotief.
Cartier is tot op de dag van vandaag een zeer populaire fabrikant van luxe sieraden, horloges en accessoires. De creaties van Cartier worden beschouwd als elegante en discrete statussymbolen die niet opdringerig lijken en waar veel vraag naar is bij liefhebbers van hoogwaardige luxegoederen.

Als u sieraden, horloges of accessoires van Cartier wilt verkopen, wees dan niet bang om Kost-Baar te contacteren. Wij helpen u vrijblijvend en kosteloos met de prijsindeling van uw artikelen en leggen u uit wat er realistisch gezien bij een verkoop kan worden bereikt.

Meer informatie over hoe u contact met ons kunt opnemen, vindt u onder het menu-item: Contact